8 semne care te vor ajuta să recunoști oamenii invidioși din preajma ta.

Abilitatea de a recunoaște semnele de invidie te vor ajuta să ieși din situații neplăcute fără pierderi. Există 8 semne că cineva din preajma ta simte invidie față de tine:

1. Ţi se fac complimente nesincere

Oamenii invidioși te pot “acoperi” cu complimente. Dar oare ele vor fi sincere? Cel mai probabil, e suficient să te întorci – şi pe chipul lor se va reflecta invidia neascunsă. Ei niciodată nu-ţi vor spune asta în faţă. Dimpotrivă – se vor linguși şi vor acționa meschin.

2. Nu vor lua în serios succesul tău

Astfel de oameni vor încerca să-ţi diminueze orice realizare. Invidioșii întotdeauna se vor comporta de parcă ai fi avut noroc. “Oricine este în stare să o facă! Nu e nimic neobișnuit aici” – vor spune ei.

3. Îşi vor expune la vedere propriile realizări

Invidioșii nu vor uita niciodată să le reamintească tuturor despre realizările lor. E ceva sfânt! Îşi vor atribui succesul, pentru care probabil, nu au depus niciun efort. Pentru a-ţi strica sărbătoarea sau pentru a te eclipsa, vor încerca să fie în centrul atenției (sunt capabili să-și anunțe logodna chiar la nunta ta).

4. Te imită

Dar asta nu înseamnă că ţi-au apărut admiratori. Probabil e chiar invers. Oamenii invidioși pot imita felul tău de comunicare sau stilul de îmbrăcăminte. Asta îi ajută să se simtă mai bine.

5. Concurează cu tine.

Invidioșii au dorința de a concura, ei tind să obțină superioritate în orice, se luptă mereu pentru a fi lideri. Goana după succes – este starea lor permanentă.

6. Se bucură de greșelile tale.

Omul invidios este mereu fericit, atunci când ai eşuat sau când primești mustrări. Deși ei pot ascunde de tine adevăratele lor sentimente – întotdeauna vor fi mulțumiți de înfrângerea ta.

7. Te bârfesc pe la spate

Oamenii invidioși pot fi mândri și te pot admira în cuvinte, dar de îndată ce vei părăsi încăperea, vor începe să discute despre tine cu ceilalți colegi. În cele din urmă, neapărat vor ajunge la concluzia că succesul tău nu este pe merit, că ai legături, ești norocos, șeful te iubește mai mult, toată munca pentru tine au făcut-o alții etc.

8. Te urăsc fără motiv

Dacă cineva te urăște fără niciun motiv, cel mai probabil eşti invidiat. Şi când realizezi că alții te urăsc, deşi nu faci nimic rău, pentru tine poate fi un test destul dificil. Este posibil să ai dorința să fii pe placul celui care te invidiază, dar nu fă asta. Pur şi simplu “șterge” o astfel de persoană din viaţa ta.

Sursa