3 motive pentru care notele mari la școală – nu garantează succesul în viaţă!

Destul de des putem întâlni oameni care au absolvit o Universitate de prestigiu, dar ocupă o funcţie modestă într-o companie comercială sau de stat, ca angajat simplu cu un salariu mic. Oamenii care au avut rezultate excelente la școală, ani de zile pot lucra în gol. În timp ce unii dintre colegii lor, cu rezultate mai proaste obţin funcții de conducere, îşi construiesc o afacere prosperă, iar venitul lor lunar este de mii de dolari.

De ce se întâmplă această nedreptate? Bineînțeles, nu se referă la toţi elevii care au avut note mari. Dar, totuși, mulți studenți cu rezultate excelente nu îndeplinesc așteptările profesorilor care le-au prezis un viitor strălucit.

Motivul 1: Lipsa flexibilităţii

La școală și la universitate totul este previzibil. Omul știe cum să acționeze pentru a obține note mari. În primul rând, trebuie să învețe bine subiectul. În al doilea rând, să evite conflictele cu profesorul şi să îndeplinească conștiincios toate instrucțiunile.

Astfel, școala dezvoltă în persoană următoarele calități și abilități: sârguința, disciplina, memoria. Din păcate în viaţa reală aceste calități nu sunt suficiente. Pentru a avansa cu succes în carieră, în relațiile de afaceri și cele personale, de asemenea sunt necesare: flexibilitatea, gândirea creativă, inventivitatea, curajul, viclenia și abilitățile de comunicare.

Motivul 2. Conceptul de sine supraevaluat

Este o proprietate a unor elevi cu rezultate excelente, care s-au obișnuit să primească laudă și aprobare în adresa lor. Ei se consideră a fi cei mai inteligenți, cei mai capabili. Și dacă da, de ce să depună efort şi să facă ceva?

Astfel de persoane se angajează și solicită imediat un salariu mare și o poziție de prestigiu. Ei nu vor să recunoască faptul că teoria și practica sunt două lucruri diferite. În plus, în multe profesii cunoștințele nu sunt criteriul determinant al adevăratului profesionalism. În unele domenii, se apreciază abilitatea de a comunica și de a negocia cu oamenii, de carisma personală, de atenție, de rezolvarea sarcinilor nestandarde.

Comportamentul unui angajat lipsit de tact, dar prea încrezut în sine, va irita orice șef. Este mult mai plăcut să ajuți un specialist fără experiență, dar cu inițiativă, care este gata să învețe lucruri noi și să fie recunoscător.

Motivul 3. Vulnerabilitatea psihologică

La școală majoritatea elevilor cu rezultate bune – par a fi persoane încrezătoare. Cu toate acestea, adesea sub masca unui caracter puternic se ascund numeroase complexe și frici.

Fricile tipice de a pierde locul de muncă sau bani, de a se confrunta cu criticile din partea șefului, eșecul unui proiect important, frica de a dăuna oamenilor – toate duc la nevroze constante, dezamăgiri și, în viitor, la depresie. Ca urmare, ei devin constrânși și lipsiți de inițiativă. Și asta, după cum știți, nu duce la succes.

Din fericire, fiecare persoană care a avut rezultate excelente la şcoală, dar a ajuns într-o astfel de situaţie este capabilă să-și schimbe gândirea și comportamentul pentru a îmbunătăți lucrurile. Pentru asta, nu trebuie să se concentreze doar pe cunoștințele din cărți, ci să acorde atenție oamenilor. De la colegi, prieteni și lideri poţi învăța foarte multe lucruri. De asemenea, este important ca fiecare să înțeleagă că greșelile sunt o oportunitate de a dobândi experiențe noi.

Cei care și-au conștientizat potențialele “puncte slabe” sunt capabili să avanseze, pentru că întotdeauna vor avea calitățile lor necondiționate: dragoste faţă de muncă, dăruire și perseverență.

Sursa