De ce în relație este important să mențineți distanța?

Învățați să mențineți distanța!

Când un bărbat și o femeie încep o nouă relație, ei sunt unul pentru celălalt un teritoriu neexplorat. Ei redescoperă ceva nou în partener, se bucură de fiecare pas făcut. Dar, cu cât înaintează pentru a se apropia, din relație dispare noutatea şi acea uşurinţă.

Adesea relațiile pentru oameni sunt o oportunitate de a se deschide complet. Acest lucru se întâmplă, atunci când, există problema “acceptării de sine”. Toţi ne dorim să fim acceptați și iubiți așa cum suntem cu adevărat.

Foarte des se întâmplă că deja la această etapă oamenii se despart, întrucât îşi doresc dragoste, fără să știe cum să o dea în schimb. Este imposibil să accepți o altă persoană așa cum este, dacă nu te accepți pe tine.

În continuare vine etapa când oamenii vor să se lege unul de altul, vor să se controleze reciproc. Lipsa de încredere, anxietatea îi împinge la aceea că ei încep tot mai mult să se blocheze și se “împletesc” unul cu celălalt. Dar cum pot două jumătăți goale să creeze relații puternice complete?

Lumea este condusă de două lucruri: iubire și frică. De cele mai multe ori, aceasta este frica. Frica de a fi singur, frica de viață, de responsabilitate, de a pierde iubirea … Oare o astfel de relație nu-și pierde esența originală? Într-o astfel de rutină, relația devine o modalitate de a evita dificultățile în viață.

Este necesar de înțeles că pentru relațiile sănătoase nu este nevoie să cunoaștem absolut totul despre partener. Pentru ca relația să fie ușoară, plăcută și durabilă, trebuie să vă puteţi oferi reciproc libertate.

Imaginați-vă o situație: stați culcați pe pat, foarte aproape unul de altul, și îi respirați partenerului în față. Oare puteți sta în această poziție o perioadă lungă de timp? Toată lumea are nevoie de oxigen. Fiţi de acord că toate acestea duc la pierderea interesului, relația devine plictisitoare.

Numai dreptul la libertate și capacitatea de a menține distanța creează un atașament profund.

Dragi femei, fiţi capabile să rămâneți libere în relație și să-i oferiți bărbatului libertate, să rămâneți oameni separați, dar compleți și nu vă controlați reciproc – doar atunci va dispărea frica de a rămâne fără iubire și veți simți ușurință şi libertate!