Descoperă care este cea mai importantă calitate într-o relație şi cum o poți dobândi!

Dacă întrebi oamenii care este cel mai important lucru într-o relație, vei primi multe răspunsuri similare – încrederea, comunicarea, respectul, etc. Însă toate aceste răspunsuri sunt legate de unul dintre cei mai importanți factori – stabilitatea emoțională și autosuficiența. Fără ele nu poţi construi relații puternice. Iar cu aceste calități, fără îndoială, vor urma şi celelalte.

Stabilitatea emoțională, este una dintre cele mai importante din listă şi este absolut necesar să o posede partenerul.

Psihologii numesc astfel de personalități: “Oameni care se descurcă bine cu nesiguranța lor” sau “Sunt capabili să-și vadă propriile neajunsuri și să fie responsabili pentru ele”.

Dacă nu te iubești pe deplin și nu-ți îndeplinești propriile nevoi, îţi va fi dificil să faci același lucru pentru ceilalți.

Relațiile sănătoase nu pornesc niciodată din punctul de vedere al unui “deficit”, al unei “lipse” de ceva. Contrar clișeelor populare, oamenii nu tind să-şi caute “a doua jumătate” sau pe cineva care să-i completeze. Relațiile substanțiale se construiesc numai cu persoane care deja sunt “complete”.

Şi ceilalți piloni cum sunt comunicarea, încrederea, respectul – vor apărea după ce stabilitatea emoțională va fi formată și stabilită de fiecare partener.

Cum dobândești stabilitatea emoțională?

1. Autodeservirea – învaţă să câștigi bani şi să-i cheltui pentru tine.

2. Grija de sine – neapărat ai grijă de corp, sănătate şi frumusețe.

3. Cercul de comunicare – minimalizează comunicarea cu acei prieteni care te “trag” în jos.

4. Pregătirea pentru singurătate – dacă ai teama de singurătate, atunci merită să treci prin ea și să înțelegi că nu este nimic groaznic.

5. Independența deciziilor – obișnuiește-te să iei decizii independent, să nu plutești după flux sau să aștepți instrucțiuni din afară.

Nu uita, ne putem controla doar pe noi înșine, nu pe alți oameni sau lumea exterioară. Află ce include lumea ta reală și concentrează-te pe asta.