Descoperă 6 semnale de alarmă într-o relație, pe care nu trebuie să le treci cu vederea!

Dacă stai în faţa unei alegeri – să pleci sau să continui să lupți pentru iubire – te vom ajuta să te decizi. Nu toţi oamenii se schimbă, nu toate greșelile pot fi tolerate, uneori cuvântul “nu” – este cel mai bun răspuns. Descoperă câteva semnale de alarmă într-o relație, pe care nu trebuie să le treci cu vederea:

1. Control total

Când partenerul îţi cere să bei vitamine, te conduce la muncă sau îţi pune în geantă o pereche de șosete calde – asta este grijă, care indică în mod clar că nu-i ești indiferentă.

Altceva e când bărbatul preia controlul asupra cercului tău de comunicare, îţi limitează libertatea, îţi interzice să te îmbraci aşa cum vrei, motivând că e pentru binele tău. Nu confunda conceptele. Aceasta este violență psihologică care nu poate fi tolerată.

2. Devalorizarea sentimentelor

Există bărbați mai puțin emoționali, zgârciți, atunci când trebuie să-ţi spună cuvinte frumoase, complimente sau să facă fapte spectaculoase. Acest lucru nu spune nimic despre atitudinea lui faţă de tine, el este astfel educat sau poate îşi exprimă sentimentele în altă limbă – ajutor, daruri, atingeri, timp petrecut împreună. Însă dacă partenerul îţi depreciază personalitatea, te face să te simți rușinată, face glume ridicole pe seama ta, te jignește – aceasta este manipulare directă, dar nu iubire.

3. Parazitarea

Există situații când bărbatul a ajuns într-o situație dificilă de viață și are nevoie de o “resetare” – câteva luni de odihnă pentru a-și înțelege dorințele, obiectivele și planurile. Altceva e când ani de zile stă “pe umerii tăi” și suge resurse, ascunzându-se în spatele depresiei, șomajului, suferinței sufletești. Este un lucru anormal ca femeia să care o astfel de încărcătură. 

4. Lipsa sprijinului

Ordinea în casă, îngrijirea copiilor, bucătăria – toate sunt obligațiile femeii. Majestatea sa nu se poate juca cu un copil, pentru că la televizor începe fotbalul? Femeia în ochii unui astfel de personaj ar trebui să-şi satisfacă soțul, prin definiție, să fie bucătar și amantă într-o singură persoană. Din păcate, aceasta este o atitudine consumatoare, care nu miroase a dragoste.

5. Se supără excesiv

Cu toții ne retragem în carapacea noastră, dacă ne sunt afectate părţile slabe. Dar când bărbatul se supără constant, nu vrea să intre în contact, face o dramă, te obligă să-ţi ceri iertare – acest comportament este specific manipulatorilor care adoră controlul asupra altora, jucând pe sentimentele lor, pedepsindu-i pentru unele păcate minore. Gândește-te dacă ai nevoie de un astfel de “vampir” lângă tine?

6. Aplică violența fizică

Controversele frecvente în familie – nu sunt o problemă, dacă învățați să vă ascultați reciproc, să vă înțelegeți limitele care nu pot fi depășite, dorințele şi caracteristicile percepției partenerului. E altceva când conflictul se termină cu aplicarea forţei, iar bărbatul îi insuflă femeii că din vina ei şi-a pierdut controlul. Nu ar trebui să existe justificare pentru violență, precum și să-ţi acuzi victima că eşti dezechilibrat – aceasta este încă o poziție absurdă.

Nu tolerați atitudinea urâtă, nu toate faptele bărbatului ar trebui iertate. Învață să te iubești, femeie!

Sursa