Fugi de cel care te face să crezi că eşti greu de iubit…

Nu e uşor să iubeşti.  Pentru o relație de succes, trebuie să depui eforturi, să faci compromisuri și să iei decizii care te vor afecta nu numai tine, ci și pe cealaltă persoană. Nu e deloc ușor. Dar asta este partea dificilă. Iar cea ușoară – este că între voi există dragoste.

Iubirea ar trebui să fie firească. Ceea ce simți pentru omul de lângă tine nu ar trebui să se asemene cu nici o altă relație din viaţa ta. Dragostea lui ar trebui să-ţi aducă fericire şi să te facă să gândești: oare cum ai putut trăi înainte fără el.

Trebuie să-l iubești, chiar și atunci când îl urăști. Înveți să-i iubești toate neajunsurile. Tot ceea ce îl face OM. Și el trebuie să simtă același lucru.

Iubirea ar trebui să fie ușoară, chiar și atunci când e grea. Iubirea pentru tine ar trebui să ușureze lupta cu tot răul care se întâmplă în viață.

Trebuie să fiţi o echipă. Trebuie să fiţi o familie. Trebuie să fiţi casă unul pentru celălalt. Această relaţie nu este ca toate celelalte pe care le-ai avut.

Deci, atunci când acest om te face să simți că eşti greu de iubit – el nu e pentru tine.

Omul potrivit nu te va umili și nu-ți va arăta cu degetul neajunsurile. El nu-ţi va spune că eşti motivul pentru care relația voastră nu se dezvoltă, că tu trebuie să te schimbi sau să depui mai mult efort. Omul potrivit niciodată nu te va face să te simți nedemnă de iubire.

Omul potrivit nu te va face să simți că ești greu de iubit. Dacă simți asta – fugi. Închide ușa și nu privi înapoi. Pentru că nu este dragostea pe care o meriți. Cu siguranță nu este calea care te va duce la un final fericit. Aceasta nu este persoana cu care e predestinat să-ţi petreci toată viața, indiferent cât de dureros ar fi să auzi acest lucru.

Omul potrivit te va iubi, chiar şi în acele momente când vrea să te urască. El va găsi o cale să-ți iubească neajunsurile. Va fi alături de tine, ajutându-te să lupți cu complexele și incertitudinea, să-ţi vindeci inima rănită, să făcă totul pentru ca niciodată să nu mai simți durerea din trecut. Va avea grijă de tine, de inima ta și va lupta pentru tine în fiecare zi.

Sursa