Acțiuni simple, dar atât de importante: 16 moduri prin care îţi poţi exprima iubirea faţă de copil.

În acest articol vei găsi câteva moduri de exprimare a dragostei față de copil, prin diferite acțiuni. Și nu e o listă completă. Tu o poți continua…

1. Spune-i în fiecare zi: “Te iubesc”, “Te iubesc, indiferent de orice”, “Te iubesc, chiar şi atunci când eşti supărat / Sunt supărată”, “Eşti în inima mea pentru totdeauna”.

2. Arată-i emoțiile, discutați despre sentimentele copilului şi ale tale.

3. Spune-i povestea nașterii lui.

4. Povestește-i despre tine când aveai aceeași vârstă.

5. Discută cu copilul tău! Despre ceea ce faci, la ce te gândești, ce a fost muncă, ce ţi-ai dori, la ce visezi. Întreabă-l cum i-a trecut ziua, ce i-ar plăcea, ce i-a plăcut și ce l-a deranjat.

6. Jucați-vă împreună! Orice joc!

7. Bucură-ţi micuțul cât mai des cu surprize plăcute.

8. Îmbrățișați-vă cât mai des.

9. Cântați împreună, în mașină sau în bucătărie.

10. Citește-i copilul cu voce tare: înainte de culcare, pe stradă sub un copac, pe plajă, în parc, în cafenea, oriunde. Discutați despre cele citite. Inventați continuarea sau schimbați povestea.

11. Ascultă copilul atunci când vorbește despre jucării, când îţi pune întrebări, ascultă-l cu cel puțin 2 secunde mai mult decât îţi permite răbdarea.

12. Întreabă-l ce crede, ce simte, cere-i sfatul.

13. Găsește timp să urmăriți păsările, să mergeți în pădure, să gătiți împreună, să mergeți în oraș, să vă jucați în nisip împreună, să stai cu el în timp ce e ocupat cu jocul.

14. Crezi în copilul tău! În faptul că e cel mai bun, cel mai capabil şi că va reuși. Crezi, de asemenea, și în tine! În faptul că eşti cel mai bun părinte, că poţi face tot ce este necesar pentru familie.

15. Uită de: cum ar trebui să fie, uită de faptul că eşti mai în vârstă și că întotdeauna ai dreptate.

16. Încercați să rămâneți sănătoși și plini de energie cât mai mult posibil.

Sursa