5 Pârghii cu care poți influența bărbatul: Ghid Pentru Femeile Înțelepte

Te temi să pierzi bărbatul? Te temi că va pleca, te va înșela, nu va mai avea nevoie de tine?

Cât de des aceste frici afectează viața femeii? Ea începe să trăiască pe principiul “femeii comode”, ajunge să fie dependentă de bărbat sau trăiește pe principiul “mă simt obligată să…” și devine o femeie obosită de viață…Dar oare e bine să-ţi fie frică sau ai în mâinile tale pârghii de influenţă?

Descoperă mai jos câteva pârghii psihologice pe care le poate utiliza orice femeie în comunicarea cu bărbații.

1. Pârghia “Feminitate – S*xualitate”

Frumusețea şi atractivitatea. Acasă, în faţa bărbatului evită halatele ponosite, prosopul pe cap şi bigudiurile. Însă, la noi se întâmplă un paradox ciudat: la muncă şi în faţa altora – femeia este îngrijită şi frumoasă, iar acasă în faţa bărbatului – castraveți pe faţă şi bigudiuri. Una dintre cele mai importante pârghii de influenţă asupra bărbatului – este frumusețea şi feminitatea ta.

2. Pârghia “Resurse emoționale”

Bărbații trăiesc cu rezultatele, iar femeile cu procesele. Bărbații tind să gândească și să analizeze mai mult, femeile trăiesc în lumea emoțiilor. Doar femeia este capabilă să umple bărbatul cu emoții potrivite pentru dezvoltare, să-l inspire la noi etape în viață. Pârghia ta emoțională este să te bucuri de el, să-l mulțumești cu sinceritate, să-l iubești, să-l lauzi ca pe un copil. Toate acestea sunt foarte importante pentru bărbat, fără ele va fi gol din punct de vedere emoțional. Asta este cea mai puternică pârghie în mâinile inteligente ale femeilor.

3. Pârghia “Comunicare, socializare”

În timpul comunicării – cuplul îşi face cunoștințe comune. Dacă eşti împotriva familiei, prietenilor, intereselor, colegilor, atunci pierzi o pârghie puternică. Iar dacă eşti apreciată de familia, prietenii sau colegii lui – eşti extrem de preţioasă din punct de vedere social pentru bărbatul tău.

4. Pârghia “Intuiție-Feminitate”

Se ştie că femeile au o intuiție mai bună. O mare greșeală va fi să-i ceri să facă lucrurile aşa cum vrei tu sau să-i reproșezi: “Doar ți-am spus…” Iar dacă vei utiliza expresia: “Intuiția îmi spune că aici putem face lucrurile aşa, însă tu decizi” – asta poate duce la succes pentru tine și pentru dezvoltarea bărbatului tău. Şi faptul că n-ai depășit limita fiind autoritară – este un lucru pe care bărbatul îl va aprecia foarte mult.

5. Pârghia “Cere ajutor”

Acceptă şi recunoaște faptul că nu poţi face totul singură. Sincer, verbal şi neverbal roagă-l să te ajute. Asta nu e slăbiciunea femeii – e cea mai puternică forţă. E o forţă care, ca o pârghie puternică ajută bărbatul să se simtă util, satisfăcându-i una dintre necesitățile de bază.

Dar ceea ce femeia adesea consideră o pârghie “Sunt mândră, fac singură” – nu funcționează. Cel mai probabil, acest instrument este de acțiune inversă – multe eforturi, iar rezultatul minim!

Sursa