5 moduri de a IERTA persoana și a ELIBERA supărarea.

“Iartă-i pe alții. Nu pentru că merită iertarea, ci pentru că tu meriți pacea.”

Când ne naștem, nu cunoaştem ce este durerea, minciuna sau trădarea. Pe parcursul vieții ne confruntăm cu ele şi dacă nu vom învăţa să le eliberăm, toată această negativitate se va acumula şi ne va otrăvi. Supărarea – este o boală. Boala conștiinței noastre, care poate duce și la boli fizice.

“Este greu să ierți pe cineva care te-a rănit, dar trebuie să faci asta pentru a te elibera de durere și pentru a continua să te dezvolți”, scrie Eckhart Tolle în cartea sa “Puterea prezentului”. Urmând sfaturile lui, puteți păşi pe calea eliberării de durere emoțională.

5 moduri care te vor ajuta să ierţi şi să eliberezi supărarea.

Nu încerca să ierţi – ci iartă!

Stabilirea și atingerea obiectivelor fac parte din viața noastră. Cu toate acestea, în timp ce încercăm să cucerim vârfuri noi, nu trebuie să uităm de prezent. Pentru început trebuie să înțelegi la ce stadiu a iertării eşti, pentru a ierta cu adevărat. Când îți dai seama că nu ai necesitatea să încerci, poți obține ceva fără efort. Crezi în tine și nu uita că ai un potențial incredibil. La fel cum nu ar trebui să te concentrezi asupra trecutului, nu trebuie să-ţi critici viitoarele progrese. Respiră profund și amintește-ţi: eşti capabil de mult mai multe lucruri decât îţi imaginezi.

Nu permite gândurilor să te determine

Ne provocăm singuri multă durere inutilă, prin faptul că imediat ne atribuim propriile gânduri, în loc să urmărim dintr-o parte. Ego-ul nostru (conştiinţa) se luptă întotdeauna pentru control și tot ce trebuie să faci, este să te retragi. Nu încerca să arunci sau să-ţi schimbi gândurile, doar acceptă faptul că ele sunt. Odată ce faci acest lucru, vei realiza că Ego-ul tău încearcă să te înșele.

Eu-l tău adevărat este în inima ta. Dacă începi să-ţi asculți mai mult sentimentele, nu gândurile – atunci gândurile rele legate de trecut, vor veni în mintea ta mult mai rar.

Pentru a seta creierul nostru spre gânduri mult mai pozitive, trebuie să încetăm să le evaluăm ca “bune” şi “rele”. Ele sunt doar gânduri, ele nu ne determină. Gândurile apar şi dispar de la sine din conștiință. Nu putem controla gândurile care ne vin în minte, dar putem alege cum să reacționăm la ele.

Iubeşte-i pe cei care ţi-au provocat durere

“Întunericul nu poate alunga întunericul: o poate face numai lumina. Ura nu poate distruge ura: o poate face numai iubirea.” Martin Luther King

Dacă-i doreşti cuiva răul, în cele din urmă acest sentiment de ură te poate distruge. Gândește-te la acest lucru: dacă radiezi vibrații negative, îţi reduci propriile vibrații și astfel atragi o karma rea. Atragi ceea ce eşti, deci dacă cauţi răzbunare, doar îţi vei mări durerea. Nu te vei elibera, până când nu vei primi în tine iubirea. Trebuie să-i iubești pe cei care te-au rănit, oricât cât de greu ar părea.

Nu trebuie să faci asta într-o singură zi, fă-o pas cu pas, crește-ți iubirea din inima ta și cu fiecare zi vei vedea un rezultat pozitiv.

Concentrează-te pe a deveni mai bun

Lumea noastră este plină de suferință, doar pentru că oamenii păstrează în sine durerea și apoi o transmit altora. Pentru a înceta asta, trebuie să înțelegi că îţi poți controla emoțiile, iar alții nu le pot influența, doar dacă le vei permite. Concentrează-ţi energia pe crearea unui persoane noi, nu pe a-i distruge pe alții.

Te vei simți mai mulțumit dacă te vei concentra asupra ta şi te vei auto-îmbunătăți. În plus, vei dobândi pace interioară, care este mai bună decât gândurile toxice.

Nu uita: oameni perfecți nu există

Trăim într-o lume în care oamenii tind să facă greșeli și le fac destul de des. Unele erori au consecințe grave, iar altele sunt comise accidental, fără intenții rele. Toţi încercăm să supraviețuim și majoritatea dintre noi, inconștient, îi doreşte rău altuia. Toţi înotăm în aceeași mare, stăm împotriva aceluiași curent, încercăm să nu ne înecăm. Însă nu întotdeauna reușim. Înseamnă acest lucru că trebuie să fim pedepsiți? Lasă oamenii să facă greșeli și să se dezvolte, nu uita că şi tu cândva puteai să faci aceeași greșeală.

Dacă vom ţine minte că oamenii din jurul nostru sunt aceiași oameni ca şi noi, ne va fi mult mai ușor să-i iertăm.

Dacă eşti gata să ierți și să eliberezi, repetă:

“Iert şi eliberez. Mă îndrept spre un viitor mai luminos!”

Sursa