Punctul fără întoarcere: cât de drastic ne poate schimba viaţa?

Te-ai întrebat vreodată, cât de mult îţi poate schimba viaţa punctul fără întoarcere? Fiecare dintre noi îl are, înţelege că acesta este el şi nu există cale de întoarcere, la fiecare vine într-un anumit moment și se poate manifesta absolut în orice sferă a vieții.

Iată un exemplu:

Un triunghi amoros, o imagine clasică. Povestea se prelungește mult timp, bărbatul continuă să facă fapte negândite, în același timp, ținând ambele femei în tensiune, nu le permite să meargă mai departe, joacă pe sentimentele lor, le provoacă durere. Aleargă între două focuri. Și, dintr-o dată, își dă seama că lucrurile nu vor mai fi ca înainte. Familia nu mai poate fi restabilită, iar relația cu amanta e pe muchie de cuțit. În viaţa lui începe un punct fără întoarcere.

Cu toate acestea, el nu ţine cont de faptul că probabil şi la femei situația s-a epuizat. A fost depășită linia critică, atunci când privind înapoi, vezi numai dezgustul întregii situații, iar în gât îţi stă un nod de supărare din cauza speranțelor neîmplinite.

Iar concluzia este, că nu trebuie să aducem totul până la acest punct, când sentimentele reale, vii și sincere sunt înlocuite cu goliciune și cinism. Trăiți aici și acum, ascultați-vă, pentru că adevărul trăiește în interior, el doar se acoperă de frici.

Și dacă totuși, te-ai pus pe picioare pe un anumit drum, mergi până la capăt și la intersecție închide ochii și expiră. Totul va deveni clar. Răspunsul este întotdeauna în interior! Întotdeauna. Și nu contează cine ești tu în această poveste.

Sursa