La școală era considerată o fată neputincioasă, însă sfatul unui medic i-a marcat destinul!

La școală era considerată o fată fără speranţă. Părinții au primit o scrisoare de la profesori, în care se spunea că fetița are probleme la învățătură. Nu se putea concentra, era mereu agitată. Acum s-ar spune că avea sindromul deficitului de atenție. Dar în anii 30 ai secolului trecut, nimeni nu știa despre acest sindrom. Pur și simplu nu exista o astfel de boală.

Au dus fetiţa la medic. Camera era decorată cu panouri de stejar. Au pus-o într-un fotoliu în capătul îndepărtat al camerei, unde a stat 20 de minute, punându-şi mâinile sub picioare, în timp ce medicul discuta cu mama despre problemele ei de la școală. În cele din urmă, medicul a venit lângă ea și i-a spus că a ascultat despre toate problemele ei, dar acum ar vrea să vorbească şi cu mama între patru ochi. I-a cerut fetei să aștepte puţin și împreună cu mama au ieşit din cameră, dar înainte de asta a pornit radioul.

Medicul i-a cerut mamei să privească ce face copilul ei. Fetița imediat a sărit în picioare și a început să se miște în ritmul muzicii. Adulții au admirat-o câteva minute, apoi medicul i-a spus femeii: – “Fiica ta nu este bolnavă. Ea e dansatoare. Mergeți la o școală de dans.”

Femeia a urmat sfatul medicului. Peste puţin timp, au intrat într-o cameră unde erau oameni asemănători cu fiica ei, la fel de neliniștiți, care de asemenea, aveau nevoie de mișcare pentru a se gândi. Acolo a studiat baletul şi alte stiluri de dans. Apoi, a fost acceptată la Scoala Regală de Balet. A devenit solistă. A făcut o carieră remarcabilă în grupul regal de balet. A absolvit Școala Regală de Balet și și-a înființat propria companie de dans. Mai târziu l-a întâlnit pe Andrew Lloyd Webber. Împreună cu el au realizat una dintre cele mai cunoscute producții coregrafice din istorie. A adus bucurie multor oameni și a devenit multimilionară. Dar un alt medic putea să-i prescrie pastile și s-o facă să se calmeze.

Această poveste este despre Gillian Lynne – balerină britanică, dansatoare, coregrafă, actriță, regizor de teatru şi televiziune. De-a lungul carierei sale a realizat zeci de spectacole, printre care şi două dintre cele mai lungi din istoria Broadway, Cats şi The Phantom of the Opera şi a devenit câștigătoarea numeroaselor premii.

Sursa