7 aspecte triste ale maternității, despre care nu obișnuim să vorbim. Mamele se vor regăsi, cu siguranţă!

Probabil unii dintre voi vor spune: “De ce ai născut copii, dacă e atât de rău cu ei?”, însă acest text nu este despre faptul că e rău să ai copii (pentru că nu este aşa), ci despre aceea că uneori trebuie să încetăm să-i judecăm pe alţii şi să nu ne mai ascundem emoțiile puternice. Deci, iată câteva aspecte mai triste ale maternității, despre care nu obișnuim să vorbim:

1. Uneori vei regreta că ai născut copii

Foarte puțini părinți vor recunoaște asta, nici chiar lor înșiși. Dar sunt sigură – multora dintre noi le-au venit periodic astfel de gânduri. În acele momente când te închizi în baie, pentru a plânge de neputință și oboseală. Când înțelegi că toate planurile și visurile tale nu se vor realiza. Şi te gândeşti – de ce m-am implicat în toate astea de bună voie?

2. Probabil vei sacrifica pentru totdeauna ceva ce iubeai foarte mult.

Nimeni nu-și poate permite să aibă copii și să-şi păstreze complet viața anterioară. Niciun părinte. Întotdeauna există un sacrificiu. Probabil vor fi nişte prieteni sau poate niște dorințe şi hobby-uri preferate. O mare parte din toate astea se vor întoarce, atunci când copiii vor crește puţin. Iar multe – nu, nu se vor mai întoarce.

3. Uneori ţi se va părea că micuții tăi ţi-au înghițit viața complet.

A fi părinte – nu pentru toţi e uşor. Copiii noștri nu pot și nu ar trebui să ne ia tot timpul și să ne ocupe toate gândurile. Deci, maternitatea ne poate umple de iubire și bucurie, dar nu poate înlocui celelalte iubiri și bucurii, care pot fi în viața noastră.

4. Vei conștientiza cât de multe greșeli au făcut părinții tăi.

Maternitatea s-a dovedit a fi pentru mine, în acelaşi timp, şi oglingă şi lupă. Brusc, am văzut toate greșelile pe care le-au făcut părinţii mei când eram copil. Dar, de asemenea, am observat cum repet greșelile lor şi le fac pe ale mele.

5. Vei înţelege de ce uneori oamenii fac lucruri groaznice

O prietenă mi-a mărturisit recent, că înainte nu înțelegea de ce oamenii n-au inimă şi leagănă furios copilul care plânge. Până când a avut propriul copil. Îmi amintesc, de asemenea, această stare teribilă: stăteam cu ochii roșii inflamaţi, sânii mă dureau, lacrimile îmi curgeau amestecându-se cu saliva copilului. Eram epuizată, voiam să țip, să arunc lucruri și – da! – Am început să legăn furioasă copilul care ţipa.

6. Poți simţi crize teribile de furie și mânie

Scriitoarea Audrey Lord a descris cândva maternitatea astfel: „Furie și nervi dezgoliți în combinație cu tandrețe copleșitoare.“ Da, exact asta simt aproape în fiecare zi.

7. Vei începe să-ţi faci griji din cauza gândurilor înfricoșătoare de ceea ce s-ar putea întâmpla.

De fiecare dată când copiii pleacă din casă fără mine, tremur de frică. Pentru că până la urmă, nu-i pot proteja de toate relele din lume. Şi adesea, mă gândesc că nu voi supraviețui dacă se va întâmpla ceva cu ei. Îi iubesc enorm. Și asta este cea mai ciudată și în același timp, cea mai puternică iubire, pe care am experimentat-o ​​vreodată.

Sursa