Oferă-ţi LIBERTATEA să fii cel care eşti! Iată cum poţi realiza acest lucru.

Sunt psihiatru, deci cred că principalul lucru în viaţă este – să-ţi oferi libertatea de a fi cel care eşti. Şi să nu-i permiți nimănui să-ţi spună ce ar fi mai bine, dacă ai fi diferit. Să-ți aperi dreptul de a fi tu însuți. Și apoi, în timp, vei înțelege că acesta nu este un drept – ci aşa ar trebui să fie.

Cum poţi realiza acest lucru?

Trebuie să-ţi oferi permisiunea de a fi acolo unde îţi dorești să fii, iar apoi să încerci să te așezi acolo unde ţi-e comod. Să-ţi oferi permisiunea de a gândi ceea ce vrei şi să nu te gândești cum s-ar fi gândit alţii în locul tău. Să vorbești dacă vrei și să taci dacă nu-ți vine nimic în minte.

Este dreptul tău: să-ți oferi această permisiune. Permisiunea de a simți ceea ce simți, în acel moment în care e necesar. Să nu simți ceea ce ar simți altul în locul tău şi să încetezi să mai simți ceea ce așteaptă cei din jurul tău.

Trebuie să-ţi oferi permisiunea de a merge la riscul la care te-ai decis, atunci și numai atunci când tu plătești pentru consecințe. Şi fie ca nimeni să nu-ți spună că nu poți merge la acest risc – dacă nu implici pe nimeni în treburile tale, asta este decizia ta.

Și ultimul lucru foarte important. Trebuie să-ţi oferi permisiunea să mergi prin viață căutând ceea ce vrei, în loc să aștepți când alții îţi vor da asta.

Autor: Jorge Bukai

Sursa