5 tipuri de comportament, care vorbesc despre încheierea iminentă a relației

Când relația eșuează, apare întrebarea – de ce? Doar totul era atât de bine, nimic nu prevestea o ruptură. Iar acum gândește-te bine, ești sigur(ă) de asta?

Oamenii nu se despart în cinci minute, fără motive evidente. Există câteva tipuri de comportament pe care le urmăm, neînțelegând că ele ne pot face rău.

1. Critica partenerului

Critica are un singur scop: de a-l schimba pe celălalt. Însă, un om matur nu poate fi schimbat, deci critica este doar o încercare de a-l manipula și de a-l transforma în cineva care de fapt, nu este.

În relațiile sănătoase ar trebui să existe recunoaștere și acceptare reciprocă completă. Dacă nu-ţi place omul de lângă tine așa cum este, ai două opțiuni: să încerci să-l accepți sau să nu-l torturezi nici pe el, nici pe tine, ci pur și simplu să vă despărțiți.

2. Partenerul nu te apreciază.

Uneori oamenii îşi aleg parteneri care le provoacă mereu durere, dar în numele iubirii continuă să-i ierte. Cel mai probabil, ei suferă de dependență emoțională și nu pot spune: “Nu voi îndura asta, la revedere!”. Relațiile trebuie să se bazeze pe respect. Dacă el nu există, atunci acesta este un alt semn care spune despre o despărțire iminentă.

3. Celălalt este întotdeauna de vină.

Printre toate modele de comportament care prezic eșecul unei relații, cel mai clar semn este: întotdeauna şi pentru orice este învinuit celălalt şi niciodată nu-ţi asumi responsabilitatea pentru acțiuni. Acest comportament nu este constructiv și fiecare partener trebuie să-și asume responsabilitatea pentru situațiile create și să nu mai facă astfel de greșeli în viitor.

4. Tăcerea și indiferența

Atunci când unul dintre parteneri este sigur că celălalt nu are dreptate, asta provoacă furie şi unii aleg ca mod de protecție tăcerea și indiferența, încercând astfel să-şi “pedepsească” partenerul. Prin acest comportament, ei încearcă să-l subordoneze pe celălalt, tratându-l fără niciun respect.

Dacă partenerul încearcă să te pedepsească pentru ceea ce ai spus, ai gândit sau pentru ceea ce te deranjează şi te pedepsește prin tăcere, atunci este timpul să încheiați această relație.

5. Mereu ţi se cere şi eşti forţat să faci ceva

Nu-l poți forța şi nu-i poţi cere ceva omului de lângă tine. El este complet liber, trebuie să înveți să-l respecți, fără încercarea de a-l manipula după bunul tău plac.

Dacă acest lucru se întâmplă în relația voastră, trebuie să o revizuiți pentru că, dacă nu se schimbă nimic, atunci despărțirea este inevitabilă. Manipularea poate distruge orice relație.

Sursa