Nu îndrăzni să fii mai puţină, decât poți fi…

Ascultă-mă.

Nu ești prea multă. Nu ai fost niciodată prea multă. Niciodată nu vei fi prea multă. Această idee este absurdă. Pentru că te-ai născut să fii tu. Noi toţi. Fără excepții. Toți am venit în această lume să fim cele mai pulsante-sângeroase-iubitoare-sentimentale ființe.

Și dacă cineva îţi spune că eşti prea multă, atunci ţine minte un adevăr: există o mare probabilitate ca acești oameni, acum sau vreodată, să nu fie suficienți pentru tine.

Tu fetița mea – eşte soarele, luna şi stelele. Eşti forța care controlează fluxul şi refluxul. Eşti esența dansului extatic. Eşti – căldură și s*x, sudoare și foc, blândețe și curaj, extaz și un ocean de lacrimi.

Eşti – în tot. Eşti – mama tuturor şi fiica Universului. Treci prin umbră şi lumină. Arzi şi reînvii, ținând mâna pe pulsul lumii. Faci zeii să tremure.

Și asta, draga mea, este limita pe care ai depășit-o și mulți oameni se simt incomod. Pentru că felul în care dansezi cu propria umbră și acceptarea neclintită a luminozității tale, îi face să atingă un spațiu extraordinar, care îi fascinează și în același timp îi îngrozește. Singura ta existență îi obligă să facă un pas în locul pe care nu sunt pregătiți să-l vadă.

Dragă, nu ai apărut pentru a fi simplă. Eşti aici pentru ceva măreț. Pentru că ești cea care distruge limitele. Eşti cea care caută adevărul. Eşti ispită și foc. Ești oglindă și vrăjitoare. Deci nu, nu ești simplă.

Dar în tot acest adevăr, te rog să nu crezi că nu meriți ușurință interioară. Nu-i lăsa să te convingă că niciodată nu-ţi vei găsi un iubit care să nu-ţi ceară să te justifici în faţa lui, diminuându-te, calmându-ţi furtuna interioară sau suprimându-ţi iubirea extravagantă.

Pentru că asta e o prostie, draga mea.

Acolo undeva există iubirea care niciodată nu s-a gândit să-ţi spună că eşti prea multă. Care se exprimă ca şi tine, în versuri, în ceara lumânărilor și în praful de stele. Și această iubire, când o veți găsi, te va recunoaște, exact așa cum eşti și cum ar trebui să fii. EL îţi va spune da. Da – ţie. Da, voi merge cu tine acolo. Am așteptat clipa asta.

Dar până se va întâmpla, vreau să faci ceva – ia tot ce ai prea mult în tine şi canonizează asta. Strânge toți cărbunii inimii tale prea mari şi aprinde o flacără. Astfel îi vei chema pe alții după tine şi veți cânta o melodie care vă va duce acasă.

Autor: Janet Leblanc

Sursa