10 secrete incredibil de simple pentru o relație fericită

Există cupluri de la care nu-ţi poţi lua privirea – între acești oameni există o legătură spirituală, respect și sensibilitate. Partenerii înțelepți sunt ca un vin scump – dragostea lor devine tot mai puternică odată cu trecerea anilor, dezvăluind aspecte tot mai profunde a sentimentelor și emoțiilor.

Vă vom dezvălui secretul simplu al acestor cupluri, o listă de obiceiuri utile care aduc armonie în relație:

1.Priviţi viaţa pozitiv

Oamenii plini de viaţă întotdeauna aduc pozitivism și fericire. Îţi doreşti să fii lângă o astfel de persoană. Şi invers: nemulțumirile și plângerile constante creează emoții negative, înrăutățesc starea de spirit și relațiile dintre oameni.

Mențineți o atitudine pozitivă față de viață și nu lăsați partenerul să-şi piardă speranţa. Fiţi optimiști, pentru că, orice s-ar întâmpla, cel mai important lucru este că vă aveți unul pe celălalt. Râdeți de eșecuri, glumiți, trageți concluzii și continuați să mergeți mai departe!

2. Fiți sensibili, sprijiniți-vă reciproc

Toată lumea are momente de eșec, care ne înrăutățesc starea de spirit și ne reduc stima de sine. Oferă-i partenerului sprijin, manifestă înțelegere. Nu este deloc dificil, iar jumătatea ta se va simți mult mai bine. De asemenea, acordă atenție dorințelor și nevoilor partenerului. Trebuie să recunoști că el nu este nici reflexia, nici proprietatea ta. Tratează-i dorințele cu înțelegere.

3. Arătați sentimentele luminoase

Este important să-i reamintești partenerului cât de mult admiri ceea ce face pentru tine. Mulțumește-i chiar și pentru faptele mici. Exprimă-ţi atașamentul. Nu ezita să-i oferi căldură și grijă, pentru că este atât de important să creați o legătură puternică și profundă între voi. Lasă omul iubit să simtă cât este de special pentru tine.

4. Acordați-vă reciproc spațiu liber

Doi oameni nu pot și nu ar trebui să fie împreună 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână. Nu sta în calea libertății lui și nici nu renunța la a ta. Daca nu îti place un hobby de-al lui, nu îl face; lasă-l pe el sa se bucure de lucrurile care îi aduc fericirea. Sacrificiile nu au sens, el nu are nevoie de sacrificiile tale si nici nu vrea sa audă reproșurile tale. Trebuie doar sa fiți fericiți împreună. Învățați să petreceți timpul şi separat.

5. Respectați-vă reciproc

Trebuie să respecți opinia și deciziile celuilalt, chiar dacă nu eşti de acord cu el. Trebuie să-i respecţi prietenii și familia. Respectul creează o încredere profundă în cuplu. Nu uitați de respect, chiar și atunci când vă certați. Fiţi atenţi la cuvinte. Indiferent de modul în care îţi vei cere iertare după ceartă, cuvintele dure vor lăsa cicatrici în sufletul omului iubit.

6. Nu lăsaţi gelozia să vă intre în inimă

Încearcă să nu fii gelos(ă) – acest lucru doar arată că îți recunoști nesiguranța și iți este teama ca vei fi părăsit. Și dacă partenerul este gelos pe tine? Încearcă să-l calmezi: arată-i cât mai des că îl iubești, fă glume drăguţe pe seama temerilor lui – lăsați-l să vadă că sunt absurde. Nu lăsați gelozia să vă distrugă relația.

6. Acceptaţi-vă reciproc aşa cum sunteţi

Nu încerca să schimbi persoana iubită, acceptă-i trăsăturile și obiceiurile, deoarece aceste lucruri mici îl fac unic. Și dacă obiceiul este dăunător – întotdeauna puteți discuta calm ceea ce nu vă place și să-l corectați. Iertaţi-vă reciproc neajunsurile. Nu da vina pe partener, mai bine acordă atenție trăsăturilor pozitive.

7. Creați amintiri comune

Nu există nimic care să te apropie mai mult unul de celălalt, decât experiențele și amintirile comune. Călătorii, lecții de dans, scufundări, concursuri – cât mai des, faceți ceea ce găsiți interesant și distractiv împreună. Umpleți-vă viața cu ceva strălucitor. Doar privind televizorul împreună, putin probabil veți rămâne cu urme fericite în memorie.

8. Transformați-vă viața într-un basm

Surprinde-ți partenerul cu lucruri plăcute. Încearcă să aduci cât mai des ceva nou în relație. Surprize, bilețele, semne de atenție plăcute, mici sărbători doar pentru voi doi, fără ocazii – creaţi un basm romantic, condimentați rutina cu iubire.

9. Petreceți timpul împreună

Nu vă distrageți atenția când petreceți timpul împreună: deconectaţi televizorul, îndepărtați telefoanele și bucurați-vă unul de celălalt. Iar pe tot parcursul zilei, arătați-vă dragostea și afecțiunea de la distanță.

10.Visaţi împreună

Lucrați împreună asupra obiectivelor. Gândiți-vă, imaginați-vă ce doriți să obțineți peste 5, 10 sau 20 de ani. Concentrați-vă pe ceea ce vă face cu adevărat fericiți pe voi doi, nu pe ceea ce acceptă societatea.

Sursa