Iată de ce soția imperfectă este o femeie fericită…

Pare un paradox, cum soția “rea” poate fi o femeie fericită? Ni s-a format un stereotip clar că soția datorează tuturor și întregii lumi, cu excepția ei.

Cât de multe soții caută să fie bune, iar în spatele acestei aspirații se pierd, transformându-se în femei nefericite, chinuite de viaţa casnică. Și adevărul e că înainte acestei femei îi ardeau ochii, iar acum…

Portretul modern al unei soții bune:

– Îngrijită și curată.
– Menține ordinea în casă la nivelul standardelor din armată.
– Demonstrează abilitățile culinare ale unei zeiței
– Copiii sunt sătui, în haine impecabile, înconjurați de atenția mamei perfecte 24 de ore pe zi.
– Soțul poartă pantalonii potriviți, îi înmânează tot salariul, nu bea bere, face un examen medical anual.

În același timp, o astfel de soție trebuie să simtă și să transmită pacea, liniştea şi fericirea. Cumva, în aceste condiții, se crede că ea e obligată să fie fericită, întotdeauna într-o stare de spirit bună și, cel mai important, să simtă acest lucru sincer.

Însă, practica arată că pentru a reuşi toate lucrurile enumerate mai sus, o femeie normală, pur şi simplu nu este capabilă. Deoarece călcatul durează o oră, ordinea în casă – cel puţin 2 ore, pentru a prepara mâncarea de 3 ori pe zi – e nevoie de alte câteva ore, etc. Mai sunt temele fiului, să meargă la cumpărături, în vizită la soacra care mereu suferă de tensiune arterială, să mănânce, să doarmă, să-şi vopsească unghiile? Oh da, şi să nu uite de datoria conjugală! Misiune imposibilă.

Algoritmul nu rezistă și ea se transformă într-o femeie furioasă, nervoasă, agresivă, care continuă să ducă pe umerii săi o greutate insuportabilă și în interior îi urăște pe toți cei pentru care face aceste sacrificii. O astfel de femeie uită de sine, însă ea are nevoie de odihnă, pe care a uitat de ​​când nu a a primit-o.

Portretul modern al unei soţii “rele”:

O soție “rea” trăiește haotic. Ea respectă regulile de igienă în casă, pregătește bucate și se ocupă de dezvoltarea copiilor. Însă în dulapul ei poți găsi un ruj uitat de jumătate de an. Pe noptiera din dormitor poți găsi un ciorap de copil, un pahar de apă şi o revistă pentru femei acoperită cu un strat de praf. Frigiderul ei uneori e gol și se alterează produsele. Ea comandă pizza pentru întreaga familie, dacă nu are chef să gătească. Își permite să meargă în pijamale jumătate de zi și să stea pe canapea toată sâmbăta, privind serialul preferat. Nu se sacrifică pentru statutul de soție ideală.

Ea este leneșă, se adaptează după situație, tinde spre confort. O astfel de soție este bună, îngrijită, radiază de fericire, uneori plânge și e tristă. Ea îşi permite să fie adevărată.

Între timp, soțul este mândru de ea, iar copiii o îmbrățișează. Bărbatul lângă ea îşi simte importanța şi utilitatea. Ea știe să fie femeie. Și copiii sunt atrași de mama, care zâmbește. Ea are timp pentru asta.

Pentru perfecțiune trebuie să plătești un preț mare: sănătate, frumusețe, iubire. Merită oare imaginea unei familii corecte şi fericite aceste sacrificii? Sau poate e suficient să te limitezi cu ceea ce este potrivit, confortabil și satisfăcător?

“Pentru că atunci când femeia este fericită, întreaga familie este fericită.”

Sursa