10 diferențe dintre Femeia FERICITĂ şi cea “Veșnic Obosită”

Două femei – două atitudini faţă de viață. Există femei care sunt în cea mai mare parte a timpului – radiante și fericite. Desigur, şi ele au perioade de tristețe și greutăți, dar par să fie trecătoare și nu se rețin prea mult în viața lor.

Și există, o altă categorie (din păcate, majoritatea) – care sunt mereu nemulțumite de ceva, adesea obosite și obișnuite să depășească mereu problemele. Care sunt diferențele dintre aceste femei?

1. Cunoașterea că ştii unde te îndrepţi

Femeile care iubesc viața și viața le iubeşte pe ele – întotdeauna au calea proprie, planuri și obiective şi ele urmează această cale. Femeile “mereu obosite” urmează căile altora și îi satisfac pe alții. Pentru ele este foarte importantă opinia celorlați, iar propriile dorințe sunt construite pe TREBUIE și ESTE NECESAR.

2. Mediul

Femeile care iubesc viața și viața le iubeşte pe ele – au un mediu luminos, pozitiv, radiant. Care se dezvoltă și este optimist. Pentru “femeile obosite”, mediul este format din “victime”, este problematic, aici mereu toţi se plâng de viață.

3. Încredere în sine echilibrată

Femeile care iubesc viața și viața le iubeşte pe ele – nu au extreme: e mai bună armonia și echilibrul: (asertivitatea = limite psihologice sănătoase + drepturile unui om asertiv). Respectul de sine și conștientizarea faptului că cei din jur sunt oameni buni. Un părinte iubitor pentru sine și o femeie recunoscătoare pentru cei dragi. Cu ușurință face complimente și împărtășește bucuria sa.

La “femeile obosite” – ba e mândrie și aroganță, ba senzația de inutilitate completă.

4. Atitudinea față de critică

Femeile care iubesc viața și viața le iubeşte pe ele – au obiceiul de a se compara doar cu sine și de a se dezvolta individual. “Femeile obosite” au obiceiul de a se compara cu alții, invidiind  sau autoafirmându-se că la cineva e şi mai rău.

5. Așteptările

Femeile care iubesc viața și viața le iubeşte pe ele – în relațiile cu ceilalți nu au așteptări și “trebuie”, ele  știu cum să ceară calm și sunt conștiente de faptul că pot fi refuzate. Ele s-au obișnuit să-şi satisfacă nevoile într-un mod sănătos. “Femeile obosite” au obiceiul de a aștepta satisfacerea nevoilor de la alții. Și dacă nu obțin ceea ce-şi doresc – se supără şi vin cu pretenții. A cere pentru ele – este umilitor.

6. Iertarea sau acceptarea?

Femeile care iubesc viața și viața le iubește pe ele – nu au conceptul de iertare. Pentru ele există conceptul de a accepta și a înțelege partea celuilalt. Nimeni nu are nevoie de iertare, doar că fiecare om din viata noastră privește lumea în felul său. Iertarea înseamnă să fii supărat, iar supărarea nu este specifică acestor femei. “Femeile obosite” au obiceiul de a se supăra și apoi, în cel mai bun caz, consumă multe forţe şi energie pentru a ierta.

7. Acțiunile și conversațiile

Femeile care iubesc viața și viața le iubește pe ele – au obișnuința să acționeze, în loc să vorbească şi să gândească în zadar. Au obiceiul de a gândi că totul poate fi rezolvat, este important de găsit calea și resursele. Sau să câștige experiență. “Femeile obosite” au obiceiul de a vorbi mult despre ceea ce trebuie de făcut, dar care nu fac prea multe pentru asta. Au obiceiul să amâne pe mai târziu, justificându-se că au multe treburi şi probleme.

8. A fi femeie

Femeile care iubesc viața și viața le iubeşte – au conștientizarea completă că sunt FEMEI, iar asta este resursa și destinația lor. Îngrijirea, machiajul, sportul, voința, dorința de a fi strălucitoare și vii – fac toate acestea zilnic, cu plăcere și în primul rând, pentru ele însele. “Femeile obosite” au obiceiul de a se îngriji fără mare dorință, ca o sarcină grea și dacă fac acest lucru, o fac de dragul cuiva.

9. Responsabilitatea

Femeile care iubesc viața și viața le iubeşte pe ele – au obiceiul în toate situațiile vieții să-și asume responsabilitatea. “Femeile obosite” au obiceiul de a pune responsabilitatea pentru acțiunile, sentimentele și gândurile lor – pe alţii.

10. Atitudinea faţă de trecut

Femeile care iubesc viața și viața le iubeşte pe ele – au abilitatea obișnuită de a extrage lucrurile pozitive din experienţă. De a învăța din propriile greșeli. “Femeile obosite” au obiceiul de a suferi pentru trecut, de a devaloriza trecutul.

Sursa