Dacă SUFERI din cauza TRĂDĂRII, citește ASTA…..

Eu, întotdeauna încerc să gândesc despre oameni tot ce e mai frumos. Sincer. Mă concentrez pe momentele bune, încerc să-i compătimesc dacă au probleme, încerc mai întâi să-i iubesc, nu să-i condamn. Și, desigur, nu-mi iese, ca şi multora. Am defecte de dimensiunea unei planete. Însă, încerc mereu să-mi cer iertare, să mă apreciez, să-mi conștientizez greșelile.

Dar, din păcate, indiferent cât de mult încercăm să vedem în alții binele, ei nu văd binele din noi. Tot ce putem controla – sunt doar acțiunile noastre. Nu ale altora.

Atunci când cel mai bun prieten te trădează, când iubitul te înșală, când părinții nu te înțeleg, când oamenii pe care îi iubești se comportă groaznic și te lasă cu inimă zdrobită, trebuie să-ţi amintești că nu este vina ta și nu meriți asta.

Indiferent ce-ţi spune acea persoană, nu meriți un astfel de tratament. Și n-ar trebui să pierzi nopți nedormite, încercând să înțelegi ce ai făcut greșit pentru a merita o asemenea trădare, pentru a trăi într-o astfel de neliniște.

Acțiunile oamenilor – sunt acțiunile lor. Noi suntem responsabili de modul în care ne comportăm cu ceilalți. Și este mai ușor să spui: “Ea m-a provocat”, sau “El m-a făcut să mă comport atât de rău”. Dar, nu. Fiecare are o alegere. Și oamenii care ți-au frânt inima, de asemenea, au avut o alegre. Doar că ei au făcut alegerea greșită. Din păcate, nu toată lumea are curajul să-și ceară iertare pentru faptele rele. De fapt, majoritatea oamenilor în mintea lor, chiar sunt capabili să justifice orice cruzime pe care ți-au făcut-o. În mintea lor, ei cred că ești tu eşti vinovat. Că tu te-ai comportat necorespunzător. Că tu ai făcut o prostie.

Reacția ta poate fi înțeleasă. Te rog, nu-i lăsa să te facă să gândești altfel. Ţine minte: când cineva în care ai avut încredere te-a trădat, nu este vina ta. Indiferent cât de mult încearcă să te convingă contrariul.

Sursa