Citește asta, dacă ești indecisă: să rămâi sau să pleci din relație…

Aţi fost vreodată într-o relație în care nu puteați decide: să rămâneți sau să plecați? Acest lucru este groaznic, pentru că, de cele mai multe ori, suntem indeciși și luăm o decizie greșită. Fie că rămânem prea mult în relații toxice, fie că părăsim prea devreme un om bun. Apoi, ne învinuim că am făcut totul greșit.

Merită să pleci?

E greu să pleci, pentru că există atașamentul. Creierul nostru se schimba fizic atunci când suntem într-o relație, el se redirecționează la legătura cu altă persoană, ceea ce complică şi mai mult separarea.

Pe lângă biochimie, mulți oameni nu se apreciază. Ei, tind să se evalueze după relațiile lor. Au probleme cu stima de sine, care poate fi o consecință a relațiilor anterioare, în care au fost răniți. Și acești oameni decid că durerea într-o relație, este mai bună decât durerea despărțirii și a singurătății.

Mulți oameni se mai şi justifică pentru ce ar trebui să rămână într-o situație proastă, evită conversațiile serioase și certurile, care ar putea provoca ruptura.

Dacă totul este atât de rău, ar trebui să pleci. Da, nu va fi ușor, însă apoi va fi ușor. Fă-o pentru tine.

Sau merită să rămâi?

Fă o listă de argumente pro și contra. Suntem ființe emoționale, de aceea trebuie să ne abținem cât mai mult de la emoții și să privim în mod obiectiv situația.

După ce ai enumerat calitățile persoanei care îţi plac și care nu-ţi plac, poți vedea imaginea completă. Atunci când te enervezi, vezi doar părțile negative. Iar când sunteți fericiți, totul pare ideal. Adaugă puţină logică pentru a înțelege ce perspective ai cu această persoană.

În orice relație, mai devreme sau mai târziu, apare întrebarea: merită să pleci sau să rămâi?

Vei lăsa această decizie în mâinile destinului și vei spune: “Dacă este destinat, vom fi împreună ” sau vei decide singură și îţi vei determina propriul destin?

Sursa