5 motive pentru care ne îndrăgostim de alți oameni (chiar dacă suntem deja într-o relație).

Adevărat sau fals: dacă te îndrăgostești de cineva (când deja eşti într-o relație), înseamnă că nu-ţi iubești partenerul?

Mulți vor răspunde – adevărat. Mulți cred că niciodată nu l-ai iubit pe omul de lângă tine, dacă te-ai îndrăgostit de altcineva. Eu însă cred altceva. Deși poți simți durere și vină pentru că te-ai îndrăgostit de altă persoană, pentru asta există câteva motive. 

De ce uneori ne îndrăgostim de alți oameni, chiar dacă suntem deja într-o relație?

1. Valorile voastre nu coincid

Când îți dai seama că te-ai îndrăgostit de altă persoană pentru valorilor sale, atunci asta este cauza. Obiectivele tale diferă de obiectivele și aspirațiile bărbatului tău. Tu vezi viața altfel decât o vede el, și invers.

2. Sunteți în diferite etape ale vieții.

Timpul într-adevărat poate fi nepotrivit. Poate că sunteți în diferite etape ale vieții referitor la carieră, spiritualitate, vârstă etc. Sau mai poate depinde de cât de bine se cunoaște pe sine fiecare dintre voi. Unul s-a înțeles pe sine și este gata să meargă mai departe, iar celălalt încă încearcă să înțeleagă ce vrea de la viață.

3. Aveți limbaje de iubire diferite

Poate că nevoile tale sunt complet diferite de ceea ce îți oferă partenerul. Tu apreciezi timpul de calitate petrecut împreună, dar nu obții asta. Nu e neapărat vina lui – poate că nu are timp sau poate că tu nu i-ai spus ce-ţi dorești. Însă când știi că te iubește și te îndrăgostești de altcineva, înseamnă că ai nevoie de “combustibil”, pe care ţi-l poate oferi altă persoană.

4. Ai nevoie de conversații stimulatorii mult mai intelectuale

Poate e pentru că nu poți fi suficient de serioasă pentru a vorbi despre asta sau pentru că unul dintre voi nu respectă opinia celuilalt. Însă conversațiile intelectuale profunde apropie cuplurile. Relațiile nu pot supraviețui fără asta. Ar trebui să puteți discuta pe cele mai diverse subiecte.

5. Sunteți interesați de lucruri diferite.

Ar trebui să aveți interese diferite, dar nu atât de diferite încât să nu aveți despre ce vorbi. Părțile opuse probabil se atrag, însă interesele comune sunt importante în orice relație.

Sursa