Vrei să-ţi găseşti libertatea? Încetează să faci aceste 8 Lucruri!

După multe încercări și greșeli, am aplicat sfaturile unor entuziaști “luminați” în viața de zi cu zi (Wayne Dyer, Byron Katy, Don Miguel Ruiz, Louise Hay) – şi am dobândit pentru mine un nou sentiment de libertate. Iată ce am făcut:

1. Am încetat să alerg după perfecțiune

Perfecțiunea este o iluzie, ea nu există. Am încetat să alerg după perfecțiune, acum tind spre  “destul de bun”. Am învățat să-mi accept greșelile ca o necesitate care însoțește creșterea și mă face mai înțeleaptă. Dacă sufăr un eșec, nu înseamnă că sunt o ratată, pur şi simplu am ales ocupația greșită. Noi – fie câștigăm, fie învățăm. Dar nu pierdem niciodată.

“Din când în când te vei simți mai bine, acest lucru se aseamănă cu recuperarea pacientului. Pur şi simplu fă tot ce este posibil, în orice circumstanțe și vei evita auto-condamnarea, auto-umilirea și regretele. ” (Miguel Ruiz)

2. Evit autocritica

Acord atenție faptului că vorbesc singură cu mine. Am încetat să-mi spun ceea ce niciodată nu i-aş spune unui prieten bun. Am ajuns să înțeleg că în viață obținem ceea ce merităm, în opinia noastră. De aceea, trebuie să crezi în tine și să te tratezi ca pe o persoană demnă de tot ceea ce-i poate oferi viața.

“Te-ai criticat pe parcursul mai multor ani și nu a funcționat. Încearcă să te lauzi și vezi ce se întâmplă.” (Louise Hay)

3. Am încetat să-i învinuiesc pe alţii

Acum înțeleg că de fiecare dată când dau vina pe cineva, mă comport ca o victimă. Acum îmi asum responsabilitatea pentru ceea ce simt, ce gândesc și cum mă comport. Sunt responsabilă pentru acțiunile mele și știu că viitorul meu va fi rezultatul alegerii mele de azi. Eu sunt ceea ce cred și tot ce vreau să fiu.

“Învinuirile sunt o pierdere de timp. Indiferent de cât de vinovați sunt ceilalți, asta nu te va schimba. Poți face cu succes pe cineva să se simtă vinovat, dar asta nu te va ajuta să schimbi în tine ceea ce te face nefericit “. (Wayne Dyer)

4. Am încetat să-i evaluez pe alții

Ştiu că toată lumea merge pe drumul său şi sarcina mea este să mă concentrez pe propriile obiective. De asemenea, mai ştiu că de fiecare dată când evaluez oamenii – este o reacție la ceva care mă deranjează.

“Învinuindu-i pe alții sau evaluând acțiunilor lor, te privezi de posibilitatea de a te schimba. Doar asumându-ți responsabilitatea pentru tine, îți oferă această oportunitate. ” (Byron Katie)

5. Am încetat să concurez cu ceilalți

Acum știu că dorința mea de luptă a fost manifestarea ego-ului, care avea nevoie de un auto-testare. Pentru a te simți bine, nu este neapărat nevoie să ştii că cineva a pierdut. Îmi place armonia, cooperarea și câștigul reciproc.

Am încetat să mă compar cu alţii. Eu aleg o alianță cu oamenii bazată pe iubire, nu pe teamă și cred în succes. Vreau să cred că trăim într-un univers binevoitor, unde există spaţiu suficient pentru toată lumea, inclusiv pentru mine.

“Dragostea este cooperare, nu concurență”. (Wayne Dyer)

7. Am încetat să-mi construiesc viitoarea fericire

Am învățat să găsesc fericirea în micile bucurii ale vieții, care în prezent îmi aduc multă bucurie. Am încetat să aștept weekend-ul pentru a mă simtă vie, pentru că fiecare zi este un dar și fiecare moment este prețios și la fel de important. În timpul zilei, nu mă concentrez pe rău, ci pe bine și totul se schimbă. Sunt recunoscătoare pentru tot ceea ce se întâmplă în jurul meu și pentru tot ceea ce am: un corp și o minte sănătoasă, o familie iubitoare, câțiva prieteni adevărați, un loc de muncă pe care îl iubesc și în care cred.

“Am observat că Universul iubește recunoștința. Cu cât eşti mai recunoscător, cu atât se întâmplă mai multe lucruri pozitive. ” (Louise Hay)

8. Am încetat să-mi fac griji pentru viitor

Accept faptul că există lucruri în viață pe care nu le pot controla, indiferent de efortul pe care îl depun. De fiecare dată când simt îngrijorare, îmi spun: “Timpul va arăta totul.”

Nu întotdeauna pot obține ceea ce vreau, dar știu că întotdeauna primesc ceea ce-mi trebuie. Am încredere în fluxul vieții și vreau să cred că trăim într-un Univers rezonabil, în care totul se aranjează frumos. Uneori, în viaţă trebuie să aștepți.

Viața este simplă. Totul se întâmplă cu tine și nu vine de la tine. Totul se întâmplă la momentul potrivit, nici prea devreme, nici prea târziu. Nu-ţi place asta … fă ceva doar pentru a te simți mai bine.” (Byron Katie)

Sursa