Respectă aceste 10 Reguli şi vei vedea cum critica ta se va transforma în una constructivă

Uneori ne întrebăm: de ce unii oameni mai întâi se interesează de opinia noastră, iar apoi se supără de evaluarea pe care le-am făcut-o? Adesea, acest lucru duce la conflicte, dezamăgire reciprocă și, uneori, chiar încetăm să comunicăm cu colegii sau prietenii.

Pentru ca critica să fie constructivă, să-ţi crească autoritatea, să fii ascultat şi să ţi se ceară sfatul – ţine cont de aceste 10 reguli:

1. Nu critica, mai bine oferă un feedback

Începe cu comentarii pozitive, cu ceea ce ţi-a plăcut cu adevărat. Fii sincer. Apoi, comentează ce ai face diferit.

2. Nu da frâu liber emoțiilor negative

Începe critica doar atunci când eşti calm. În caz contrar, există un mare risc să ajungeți la supărări și conflicte.

3. Încearcă să fii binevoitor

Zâmbește, vorbește cu voce calmă, în acest caz şi interlocutorul îţi va asculta cuvintele.

4. Evită tonul acuzator

Înlocuiește expresia: “ai greșit” cu: “cred că trebuia să faci altfel”.

5. Evită comparaţiile, mai bine recomandă o experiență utilă

De exemplu să-i spui: “N-ai reușit, Andrei însă, a făcut față acestei sarcini!” O astfel de comparație în primul rând, nu-i oferă nimic interlocutorului și, în al doilea rând, îi subminează credința în sine. Este mai constructiv să-i spui: “Andrei s-a angajat într-un proiect similar. În blogul său, el a descris experiența și greșelile făcute în timpul procesului de lucru. Poate ar trebui să-i citești blogul? Cu siguranță acolo vei întâlni multe lucruri utile.”

6. Evaluează acțiunea, nu persoana

Simte diferența dintre frazele: “În raportul dvs. există date incorecte.” și “Sunteți atât de neatent, încât ați făcut o mulțime de greșeli în acest raport.”

7. Nu devaloriza eforturile altora

Încearcă să fii în locul interlocutorului, imaginează-ţi câtă energie și forţe a investit în ceea ce evaluezi acum. Acest lucru te va ajuta să fii mai bun cu el.

8. Structurează evaluarea

Confuzia și volumul mare de informații nu te vor ajuta să-ţi transmiți gândurile. Vorbeşte clar și la obiect. Acest lucru va da credibilitate evaluării, iar interlocutorul o va asculta.

9. Nu dăuna

Se întâmplă, că în mod inconștient tindem să-l dezamăgim pe celălalt. De exemplu, vezi că un coleg a făcut ceva extraordinar. El însuși e sigur de acest lucru și așteaptă laudă din partea ta. În schimb, tu îi spui: “În general, nu e rău”. Cu o astfel de evaluare, îi vei strica dispoziția optimistă şi îi vei submina încrederea în sine.

Motivul pentru acest comportament este invidia. Încearcă să fii mai presus de invidie, admiră lucrarea excelentă. Lasă invidia să te motiveze la noi realizări și la auto-îmbunătățire.

10. Încurajează-l pe cel pe care îl critici

Este important să închei critica pe o notă pozitivă, cu un cuvânt bun, pentru a nu descuraja interlocutorul să-ţi ceară opinia.

Critica, atunci când e constructivă – ne apropie și devine o sursă de creștere personală, atât pentru cel care se exprimă, cât și pentru cel care este criticat. Dialogul – este sursa noilor experiențe şi cunoștințe și o modalitate de a găsi interese comune. Criticând cu sens și intenții bune, creați o bază solidă pentru relațiile parteneriale.

Sursa