Soțul este reflexia soției sau cum femeia îşi creează bărbatul?

Energia femeii are o putere extraordinară, ea schimbă atmosfera în casă, hrănește cu sine bărbatul, protejează copiii și, de asemenea, poate schimba scenariile generice negative. Singura problemă este că însăși femeia nu înțelege acest lucru și, de aceea, adesea îşi face rău.

Ea nu știe că gândurile și atitudinea față de bărbat sunt în mod direct oglindite de lume. Dacă ea va învăța să-şi respecte partenerul, să se concentreze pe ceea ce are pozitiv, atunci şi alte calități se vor multiplica, prietenii nu se vor îndoi de el, bărbatul va crește pe scara profesională. Și, invers, dacă va arăta nemulțumire în toate, îi va căuta defectele, îl va compara cu alţii – bărbatul ei va pierde tot respectul, va deveni o persoană “uscată”, urâtă, răutăcioasă, o copie palidă a celui care a fost înainte.

Soţia este cea care îşi creează bărbatul. Dacă ea construiește cu el o relaţie de încredere, îşi deschide inima, joacă rolul muzei, amantei iscusite şi gospodinei grijulii – el automat oglindește această stare, vrea să o protejeze, să o bucure, să o facă fericită. Însă, dacă ea se va ascunde de soţ, îi va refuza iubirea, confortul şi afecțiunea – bărbatul va căuta alinare în jocurile de calculator, alcool sau în brațele amantei. De îndată ce îl privează de dragoste, el închide pentru ea portofelul, devine zgârcit, rău şi dezechilibrat. Pentru că nu are o sursă de energie, pentru că ea prima l-a trădat, chiar dacă numai în gânduri.

Şi în continuare totul merge conform planului: o femeie prea independentă automat atrage un partener iresponsabil, una exagerat de furioasă – un partener supărăcios, prea puternică şi autoritară – un infantil cu sindromul “băiețelul mamei”. Bărbatul reflectă femeia, el completează acele calități care îi lipsesc ei. Ai o voință puternică? Ia-ţi bărbatul slab. Îţi place să te sacrifici? Prinde-ţi tiranul, care îţi va testa limitele la rezistenţă. Radiezi o energie imensă? Prinde-ţi leneșul care nu-l poţi ridica de pe canapea. Şi asta nu e karma, ci echilibrul energiilor din cuplu.

Oare bărbatul poate fi schimbat?

Conform legilor energiei, când ne schimbăm, automat schimbăm şi partenerul. Asta înseamnă că atunci când ceva nu merge bine în relație – e timpul să cauți cauza în tine.

Bărbatul nu este dornic muncă? Cel mai probabil, tu lucrezi prea mult și trebuie să-ți reduci această dorință. Nu vrea să participe la educația copiilor? Gândește-te de ce nu vezi în el un tată, de ce nu-i permiți să aibă grijă de copiii la egalitate cu tine. Critici orice ajutor, îl consideri un tată nedemn? Îi place să se răsfețe cu alcool? Acordă atenție aspectului emoțional al relației voastre, de cât timp nu i-ai sprijinit visurile și aspirațiile, de cât timp n-aţi mai vorbit sufletește. Va trebui să lucrezi cu acceptarea partenerului pentru a-i permite să-şi construiască singur viața.

Trebuie să înțelegeți – nu noi ne alegem bărbații, este o iluzie! Soții ne sunt dați de sus ca profesori pe care îi merităm. Crezi că poți părăsi un partener rău şi vei întâlni unul mai bun … dar nu este aşa. Povestea întotdeauna se repetă, fiecare partener nou are ceva asemănător cu cel precedent. Problema nu este la ei, ci la noi.

Ce trebuie să faci în continuare? Să te schimbi, să experimentezi, să te dezvolți. V-aţi ales reciproc cu un motiv, de aceea aveți grijă de relația voastră.

Sursa