Există 12 condiții pentru crearea unei relații de durată. Țineți cont de ele!

Scriitoarea Clarissa Pinca Estes consideră că există 12 condiții pentru crearea unei relații de durată; ele nu au o ierarhie și fiecare dintre ele este la fel de importantă.

1. Alege omul de parcă ai fi orb. Închide ochii şi simte ceea ce crezi despre acest om. Despre bunătatea, loialitatea, devotamentul, capacitatea de a avea grijă de tine și de sine ca ființă independentă.

2. Există o diferență majoră între omul care este capabil să devină partener pentru o relație de durată și cel care poate fi partener pentru o perioadă scurtă de timp. Și această caracteristică este abilitatea de a învăța. Cel care nu este capabil să învețe să privească lucrurile altfel, care nu este capabil să vadă ceea ce este obișnuit într-o lumină nouă, se închide adesea și spune “totul poate fi doar așa sau așa.”

3. Alege-l pe cel care vrea să fie la fel ca şi tine: şi puternic, şi sensibil în același timp. De exemplu, puterea pe care o are un copac. El poate fi lovit de un vânt puternic, însă datorită flexibilității se va mișca împreună cu vântul. Dacă nu se va îndoi, el se va rupe. Iar sensibilitatea înseamnă abilitatea de a fi viu și de a percepe ceea ce se întâmplă în jur.

4. Alege omul care îţi arată că îl doare dacă i-ai provocat durere. Şi invers. Alege-l pe cel care provocându-ţi durere – o vede şi regretă. Acest lucru este foarte important.

5. Alege omul care posedă propria viaţă interioară. Alege-l pe cel care merge pe drumul său şi te percepe în această călătorie ca pe un partener, un coleg. Acești oameni au capacitatea de a se conecta cu alții, dar în același timp rămân separați și asta este o calitate foarte importantă.

6. Alege-l pe cel care îţi împărtășește pasiunile. Faceți împreună lucruri care rămân în memorie și devin un adeziv care vă conectează. Dacă nu există astfel de amintiri plăcute, va fi foarte greu să supraviețuiți împreună în timpurile dificile.

7. Alege-l pe cel care îţi împărtășește valorile. Ceea ce ţine de copii, numărul membrilor în familie, rolurile de gen, banii, religia etc. Asta – în caz ideal. În realitate, oamenii nu coincid complet pe toate punctele. Nu întotdeauna, nu în tot și cu siguranță, nu la începutul relației. Dar întotdeauna poţi vedea în ce direcție se dezvoltă relația.

8. Alege-l pe cel care este capabil să transmită compasiune. Cel care vrea şi poate asculta. Cel care este dispus, în egală măsură, să-şi piardă timpul pentru tine.

9. Alege-l pe cel care poate râde de sine. Este important cum te simți lângă acest om, chiar și în timpul unei dispute. A fi capabil să râzi de tine într-un astfel de moment – este un adevărat dar.

10. Alege-l pe cel care-ţi poate fi prieten. Dacă vrei să faci pentru partenerul tău ceea ce faci pentru prietenul tău – adică să-l asculți, să vorbiţi despre ce vrea să vorbească, să faci ceea ce face vrea el să facă.

11. Capacitatea de a “acoperi” unele defecte şi caracteristici. Aceste calități (defecte minore) care ne-au atras cândva la partener, mai târziu vor deveni cele mai enervante. Cunoaște din timp ce poți accepta și ce nu.

12. Asigură-te că persoana pe care ai ales-o îţi face viața mai mare, nu mai mică (mai bună, nu mai rea). Asta îţi va spune tot ce trebuie să știi.

Sursa