De ce este important ca femeia să fie mereu îngrijită…

Mai întâi voiam să scriu – femeia este obligată să fie frumoasă. Apoi, gândindu-mă la cuvântul “frumusețe” – am înțeles că pentru mine este prea general, încețoșat. Există frumusețe exterioară, există interioară – şi fiecare investește în aceste concepte ceva al său. Cu “îngrijirea” este mai simplu. În acest cuvânt există mai multă claritate.

Corpul – este casa în care locuiește sufletul nostru. 

Cine este femeia bine îngrijită?

Este femeia care are grijă de aspectul său exterior şi în majoritatea cazurilor arată bine. Această femeie o poți distinge după manichiura îngrijită, părul aranjat, machiajul potrivit, un ten sănătos, aromă plăcută sau neutră, îmbrăcăminte îngrijită.

Să arăți bine – înseamnă muncă. Zilnică. Și, în opinia mea, una plăcută. Deși cunosc personal femei care își neglijează aspectul. Și sincer, îmi pare rău pentru argumentele pe care le aduc în favoarea atitudinii indiferente față de aspectul lor. În mare parte, toate se plâng de lipsa de timp. “Sunt atât de ocupată. Am un loc de muncă – o casă – un soț – copii. Am atât de multe de făcut, atât de multe de făcut! Nu am timp pentru mine.”

Alte femei care au mai mult timp liber, se plâng de lene, lipsa de cunoștințe despre cum să aibă grijă de sine sau îşi exprimă îndoielile cu privire la faptul dacă este cu adevărat important să arăți bine.

De ce este important să ai grijă de tine?

Când femeia face ceva pentru a arăta bine – ea în primul rând îşi oferă respect. Îngrijindu-ne corpul, sănătatea, frumusețea, arătăm că nu suntem indiferente față de noi înșine, că ne iubim. Corpul este casa în care locuiește sufletul nostru. Și în această casă totul trebuie să fie frumos – atât interiorul, cât și fațada. Un aspect îngrijit, nu este numai respect pentru tine, ci și pentru alții.

Atunci când femeia crede că arată bine – starea ei de spirit se schimbă. Apare ușurința și încrederea în sine. Ea zâmbește și lumea îi zâmbește.

Dragi doamne, femei, fete… Iubiţi-vă! Rezervați-vă 30 de minute doar pentru voi, pentru a vă face frumoase, nu este atât de dificil cum pare. Bărbații vor fi doar recunoscători pentru asta. Copiii de asemenea, vor fi bucuroși să-și vadă mama fericită, odihnită și frumoasă.

După ce ați citit aceste rânduri, promiteți-vă că acum sau în viitorul apropiat veţi face ceva util și plăcut pentru voi. Poate fi o mască de față, manichiura, pedichiura, o coafură nouă…

Suntem femei, haideți să fim frumoase!

Sursa