15 Sfaturi de la Sigmund Freud, despre CUM să scapi de Anxietate și să te Înțelegi mai bine

Sigmund Freud şi-a imortalizat numele găsind cheile inconștientului. El a înțeles ce înseamnă drama sufletului uman și ce este necesar pentru vindecarea lui. Vă oferim 15 sfaturi de la S. Freud care vă vor îndruma pe calea cea bună, vă vor ajuta să eliminați sentimentele de anxietate și să vă înțelegeți mai bine.

1. Misterul sufletului uman se află în dramele psihice ale copilăriei. Caută în adâncurile acestor drame și vindecarea va veni.

2. Singura persoană cu care trebuie să te compari eşti TU în trecut. Și singura persoană mai bună decât ar trebui să fii – ești TU acum.

3. Nu încetezi să cauți putere și încredere în afara ta, însă trebuie să le cauți în tine. Ele întotdeauna sunt în tine.

4. Fără îndoială, problema anxietății este punctul cheie a multor probleme importante; rezolvarea misterului anxietății va vărsa lumină asupra întregii vieți psihice a omului.

5. Nevroza – este incapacitatea de a suporta incertitudinea.

6. Într-o relație de dragoste nu vă cruțați reciproc, întrucât acest lucru poate duce doar la înstrăinare. Dacă există dificultăți, ele trebuie depășite.

7. Din păcate, emoțiile suprimate nu mor. Ele sunt forțate să tacă.  Și din interior continuă să influențeze persoana.

8. Nimic nu este întâmplător, totul are un motiv de bază.

9. Ceea ce numim fericire – se întâmplă ca urmare a satisfacției unor nevoi reprimate o perioadă lungă de timp.

10. Omul care a fost un favorit incontestabil al mamei sale, de-a lungul vieții poartă senzația de câștigător și încredere în noroc, care adesea duce la un adevărat succes.

11.  Depresia – este o frică înghețată.

12. Cât de curajos și încrezător devine cel care are convingerea că este iubit.

13. Oamenii găsesc realitatea nesatisfăcătoare și, prin urmare, trăiesc într-o lume a fanteziilor, imaginându-și împlinirea dorințelor. O personalitate puternică transformă aceste dorințe în realitate. Iar una slabă trăiește în această lume și fanteziile ei se transformă în simptomele diferitelor boli.

14. A fi absolut sincer cu tine însuți – este un exercițiu bun.

15. La un om ocupat rareori vin în ospeție cei leneşi – la o oală ce fierbe, muştile nu zboară.

Sursa