Femeile moderne tot mai puțin se gândesc la căsătorie. Ce se întâmplă?

Femeile moderne tot mai puţin visează la o căsătorie legală cu ştampilă în pașaport. Oare într-adevăr bărbații în sfârşit pot răsufla liniștiți? Cu siguranță nu. A apărut un nou motiv de îngrijorare. Întrucât statistica arată clar că femeile tot mai puțin au nevoie de ei.

Femeia modernă – este puternică şi independentă, ea câștigă nu mai puțin decât bărbatul, are cunoștințe nu mai puține decât el. Tocmai de aceea, nu mai vede în bărbat “un întreținător”, fără de care ea nu ar putea trăi.

În ultimii ani femeile au devenit mai inteligente, ele nu mai doresc să se expună dificultăților inutile, în cazul ruperii relației (acte de divorț, împărțirea averii dobândite). Femeia s-a obișnuit să acționeze singură, ea nu are nevoie să ceară sfatul cuiva, să convingă pe cineva de ceva. Dacă nu reușește să-i dea bărbatului rolul ideal pentru modelul clasic de familie – mult mai puternic, cu mai multă experiență, de succes și respectat – înseamnă că nu există niciun motiv să ajungă la starea civilă. – explică expertul.

“Femeile, pe plan material au devenit mai puțin dependente și la fel ca şi bărbații nu vor să riște cu averea dobândită. Acum, ele ocupă poziții de conducere, au o bază financiară bună și, desigur, se tem să fie înșelate.” – adaugă psihologul.

În rândul bărbaților adesea îi poţi întâlni pe cei care doar așteaptă cadouri de la femei. Sexul fără obligații reciproce, de asemenea, îl consider un cadou de la femeie – adaugă expertul. În plus, femeile pasionate de afaceri, nu mai au timp să se gândească la necesitatea de a se căsători. E dificil să corespunzi unei femei realizate, asta îi stă în puteri doar bărbatului de succes, însă ei sunt foarte puțini.

O alternativă bărbaților din ţară, devin bărbații străini. Și nu este vorba de bani. Odată ajunsă într-o țară străină, în alt mediu lingvistic, în condiții de viață necunoscute, femeia pe fundalul bărbatului devine slabă și lipsită de experiență, restabilind echilibrul familial ideal. Modelul clasic al familiei devine atractiv pentru femeie, întrucât bărbatul se află în prim-plan. Într-o relație, bărbatul străin iese cu ușurință pe primul plan, pentru că în condiții necunoscute o femeie realizată (adică matură emoțional) devine mai slabă și dependentă. Şi anume bărbatul este cel care îi face cunoștință cu ţara, îi explică regulile de conduită – explică expertul.

Sursa