Un psiholog renumit descrie cele 10 REGULI de viaţă ale unui om complet şi fericit.

Deseori, fricile noastre interioare ne împiedică să trăim, iar barierele psihologice ne pun în situații fără ieșire. Pentru a nu deveni victima propriilor convingeri false, mulți caută sfaturi în publicațiile religioase sau clasice. Psihologul Mihail Litvak descrie clar şi simplu barierele de bază pe care ar trebui să le depășească fiecare dintre noi, pentru a deveni cu adevărat fericit. Iată 10 reguli de bază pentru o viață sănătoasă şi fericită pe care merită să le citești cât mai des:

10. Fericirea – este efectul secundar al unei vieți bine organizate

Fericirea, bucuria și succesul, după cum afirmă psihiatrul Victor Frankl, este un produs secundar al unei activități bine organizate. Această activitate vă şi aduce toate aceste emoții.

9. Oamenii cu care comunicați au o idee bună despre sine, precum şi tu o ai despre tine.

Niciodată nu încălca limitele altor oameni, nu încerca să-i convingi de ceva. Toți avem opiniile noastre și nu merită să ducem război pentru asta.

8. Cum te poate ajuta cineva, dacă tu singur nu faci nimic?

Întotdeauna apreciază şi crezi doar faptele şi niciodată nu arunca vorbe goale. Nimeni nu te poate ajuta dacă, de exemplu, tu le vei spune tuturor că vrei să scrii o carte. Nimeni nu te va ajuta cu asta. Dar atunci când în sfârșit vei scrie acea carte, atunci cei apropiați te vor susține.

7. Toate supărările tale vor dispărea, când vei avea succes

Furia pe alți oameni, apare uneori din cauza sentimentului de inferioritate, din cauza unui sentiment de nerealizare. Toate insultele și toată furia se vor dizolva atunci când vei începe să faci ceea ce-ţi aduce plăcere. Obține acest succes și vei fi surprins cum toată negativitatea dispare. Succesele îţi vor eclipsa nemulțumirile.

6. Inamicul tău principal te privește în oglindă în fiecare zi.

Distruge toate barierele interne care te împiedică să avansezi și să cucerești culmi noi. Nu căuta motive în alții, căută-le în tine.

5. Calea corectă nu întotdeauna este liniară

Imaginează-ţi o situaţie: eşti la etajul 50 și trebuie să cobori foarte repede. Cea mai rapidă cale este prin fereastră. Dar puțin probabil această opțiune ţi pare cea mai rezonabilă. Trebuie să prevezi consecințele şi bineînțeles să alegi ascensorul sau în cele din urmă scara.

4. Dacă omul nu are un scop, atunci este orb, precum și invers: dacă are un scop, atunci viziunea sa este mai clară ca oricând.

Observăm doar ceea ce ne trebuie. Şi nu vom vedea niciodată acest lucru, dacă alegem un obiectiv greșit. Sau poate ceea ce-ţi trebuie, e ceea ce omiți…

3. Dacă vrei să-i dovedești cuiva ceva, atunci trăiești pentru această persoană

Vrei să fii fericit? Încetează să mai demonstrezi că ai dreptate peste tot! Răspunde-ți la întrebarea: de ce fac asta? Pentru ce? De ce trebuie să schimb opinia cuiva? Trăiește pentru tine, nu are rost să dovedești nimic nimănui!

2. Cel mai adevărat indicator al realizării tale, este felul în care te simți singur. Te simți bine? Eşti o persoană matură spiritual.

Doar dacă simți dezgust pentru tine însuți, doar atunci vei suporta cu greu propria companie. Dacă eşti matur spiritual și te-ai realizat ca persoană, atunci singurătatea va fi pentru tine o sursă de auto-dezvoltare.

1. Principala fericire este când cuvintele VREAU, POT şi TREBUIE au același sens.

Trebuie, dar nu vreau, vreau, dar nu pot … Cel mai important lucru este ca dorințele noastre să coincidă cu posibilitățile noastre – asta este cea mai puternică motivație pentru noi toți. Pentru a ne dezvolta!

Sursa