7 reguli ale Psihologiei pe care merită să le cunoşti, pentru a înţelege ce este cu adevărat important în viaţă

1. REGULA OGLINZII

Oamenii din jurul tău sunt oglinzile tale. Ei reflectă caracteristicile personalității tale, adesea necunoscute. De exemplu:

– dacă cineva este nepoliticos cu tine, este pentru că tu îi permiți.
– dacă cineva te minte iar şi iar, atunci ai tendința să crezi pe oricine. Deci, nu trebuie să te superi pe nimeni.

2. REGULA ALEGERII

Tot ce se întâmplă în viaţa ta – este rezultatul alegerilor tale. Şi dacă azi comunici cu o persoană plictisitoare, înseamnă oare, că şi tu eşti o persoană la fel de plictisitoare?

Nu există oameni răi – există oameni nefericiți. Dacă le soluționezi problemele, înseamnă că îţi place acest lucru. Deci, nu ai la cine veni cu pretenții. Autorii şi creatorii destinului – suntem noi înşine.

3. REGULA GREȘELILOR

Lumea reală – nu este numai alb-negru, mai este gri deschis și alb întunecat. Nu eşti un ideal, eşti o persoană bună și ai dreptul la greșeală. Cel mai important – este să o recunoști și să o corectezi în timp.

4. REGULA CORESPUNDERII

Tu ai exact ceea şi exact atât cât meriți şi corespunzi – nici mai mult, nici mai puțin.

– dacă nu poţi iubi omul complet, este ridicol să ceri ca acest om să te iubească. Deci, toate pretențiile sunt lipsite de sens.

– dacă ai decis să te schimbi – se schimbă şi oamenii care te înconjoară (în direcţia bună).

5. REGULA DEPENDENŢEI

Nimeni nu-ţi datorează nimic. În schimb tu:

– îi poți ajuta pe toți dezinteresat. Şi asta îţi aduce bucurie.
– pentru a deveni bun, trebuie să devii puternic.
– pentru a deveni puternic, trebuie să crezi că poți face orice.
– crezi! Dar învață să spui “NU!”

6. REGULA PREZENȚEI

Nu există trecut, pentru că în fiecare secundă vine viitorul. Viitor nu este, pentru că acesta încă nu există. Atașamentul faţă de trecut duce la depresie, preocuparea pentru viitor naște anxietate. Atât timp cât trăiești cu prezentul, ești real. Există motive să fii mulțumit.

7. REGULA OPTIMISMULUI

În timp ce eşti supărat pe viaţă, ea trece. Ochii văd, picioarele merg, inima îţi bate – atunci şi sufletul se bucură. Fitness-ul meu este – vara însorită, lunca și râul. Atât timp cât mă mișc, cât vântul îmi suflă pielea – trăiesc. Când privesc televizorul întins pe canapea sau când vorbesc cu prietenii pe internet – nu sunt în această lume, nu trăiesc.

Sursa