Menţineţi vie flacăra iubirii: 5 pași eficienți pentru îmbunătățirea relațiilor

Cum să păstrați romantismul şi apropierea în relația de cuplu? Iată câteva recomandări eficiente, care au fost obținute în urma cercetărilor:

1. Împărțiți îndatoririle casnice

Partenerii care simt inegalitate în relație, adesea se supără. Ei vor simți o legătură specială, doar atunci când ambii vor participa la creșterea copiilor şi treburilor casnice. În plus, în timpul procesului puteți comunica. În general, cuplurile care împart treburile casnice trăiesc mai mult timp împreună și sunt mai fericiți, ceea ce este confirmat şi de cercetări.

2. Comunicaţi

Da, da, acest sfat niciodată nu este depăşit. Ritmul modern al vieții uneori nu ne lasă timp pentru comunicare, schimb de emoții și discuții despre sentimentele reciproce. Ce s-a întâmplat interesant în timpul zilei? Ce te-a bucurat sau te-a supărat? Dacă veți oferi comunicării cel puțin o oră pe zi, ambii vă veți simți mai bine și mai apropiați.

3. Fiţi pozitivi

Uşor de spus! Nimeni nu este perfect, fiecare dintre noi ale calități pe care nu le iubeşte partenerul. Şi toţi, toţi fără excepții, fac greșeli. În loc să vă criticați reciproc, merită să vă susțineți şi să vă ajutaţi. Iertați lucrurile mărunte, clarificați problemele mai grave. Desigur infidelitatea, violența sau ura nu pot fi șterse, dar pentru ceea ce puteți prezenta scuze, asuma responsabilitatea sau să vă promiteți unul altuia să faceți lucrurile mai bine – merită.

4. Petreceţi timpul împreună

Făcând ceea ce iubiți amândoi. Inventați ceva nou, ce va deveni mai târziu o tradiție de familie. De exemplu, vă puteți înscrie la o școală de dans. Planificați întâlniri romantice (şi nu contează de câţi ani sunteți împreună) . Toate astea învie sentimentele.

5. Susțineţi creșterea personală a fiecăruia

Ajută-ți partenerul în atingerea obiectivelor: găsirea unui loc de muncă mai bun, slăbirea, urmărirea visului din copilărie. Și, bineînțeles, așteaptă aceeași atitudine de la partener. Studiile arată că acele cupluri, în care există sprijin și dorința ambilor de a fi cea mai bună versiune a lor, sunt mai fericite.

Sursa