Dragule, unde eşti? Am obosit să te aștept!

Dragule, unde ești? Am obosit să te aștept. Am deja 34 de ani și încă nu ne-am întâlnit. Știu că undeva suferi din cauza acestui lucru, la fel de mult ca şi mine.

Când l-am cunoscut pe Alex, pentru câteva clipe (luni) am crezut că ești – tu. Era atât de puternic şi grijuliu. Însă m-a mințit (sau eu m-am mințit). Viața alături de el mi-a arătat rapid greșeala. Reproșuri fără motiv, îl irita faptul că nu pot găti ca mama lui. Prietenii, pe care i-am urât, pentru că era interesat mai mult de ei, decât de mine. Cât timp am rezistat? Aproape jumătate de an. Dar mi s-a părut o veşnicie – atât de greu mi-a fost.

Apoi a urmat – Max. El a venit din trecutul meu: am studiat împreună la aceaşi facultate. Ne-am întâlnit întâmplător – ne-a unit munca. Am început a discuta, i-am propus să luăm prânzul împreună. O săptămână mai târziu, am mers la cinema. Apoi a urmat prima întâlnire. Părea că nu știe ce să facă. Timiditatea lui mă înnebunea. La despărțire, l-am sărutat. El a zâmbit modest și a plecat. În pat, aproape că trebuia să-l trag cu forța. Nici acolo nu depunea prea mult efort.

Mai târziu, mi-am dat seama că relația noastră era o povară pentru el. Max trăia (și acum trăiește) în lumea lui, unde nimeni nu are acces. Îi plăcea să adune modele de avioane și nimic nu-l pasiona mai mult. Ce fel de s*x, când i-a fost trimis un nou colet din China!

Speranța că nu-i sunt indiferentă s-a născut în mine când mi-a propus să mă mut la el. Faptul că nu m-a ajutat cu mutarea, nu ştiu de ce, dar nu m-a pus în alertă.  “Azi am treburi” – mi-a spus el şi mi-a dat cheile.

Apoi am înțeles – nu-i era comod să vină la mine din celălalt capăt al orașului, de aceea m-a chemat. Şi nu se prea comporta ca un bărbat adevărat. Nu mă întâlnea când mă întorceam târziu, nu-şi ținea promisiunile, uita de ziua mea de naștere. Inventam tot felul de scuze, pentru că îmi spunea că nu-i sunt indiferentă. Deşi, ce înseamnă asta? Nici eu nu sunt indiferentă faţă de pisica mea.

Trei ani am rezistat. Trei ani am crezut că totul va fi bine. Apoi am plecat.

De şase ani sunt singură. Vreau pe cineva în viaţa mea. Un bărbat care-mi va permite să fiu slabă, pe care m-aş putea baza în orice situație.

Vreau să mă aștepți acasă. Însă tu ești undeva departe. Poate eşti în Madagascar? Dacă da, ia bilet la următorul zbor și vino. Voi avea grijă de tine, mă voi trezi devreme să-ţi pregătesc micul dejun, să-ţi calc cămășile şi să mă bucur de asta… Seara ne vom plimba în parc cu câinele nostru (încă nu-l am, pentru că vom alege împreună rasa). Iar duminica – neapărat vom merge la cinema. Sunt încântată de lumea care se ascunde de cealaltă parte a ecranului. Mă fascinează că azi acolo e o drama care-ţi frânge sufletul, iar mâine – o poveste care te face să râzi. Sunt sigură că şi tu adori toate aceste lucruri. Vara vom face drumeții. Aici, în apropiere. Va fi un antrenament pentru mine. Tu probabil eşti pasionat să mergi în munți, dar eu de abia învăț.

Vezi – sunt pregătită. Te aștept. Vino repede.

Sursa