9 Lucruri Importante pe care le-am înțeles căsătorindu-mă cu bărbatul nepotrivit

Există unele lucruri în viaţă, pe care nu le înțelegi până când nu faci o greșeală sau nu mergi la un risc mare. Exact acest risc sau acele greșeli, ne ajută să devenim ceea ce suntem. Da, eșecurile noastre ne frâng, dar ne şi modelează.

Adevărul e că foarte rar urmăm sfaturile altora – de obicei, o facem în felul nostru. L-am iubit pe fostul meu soţ şi voiam să fim fericiţi, deşi nu eram predestinați unul pentru celălalt. Poate că nu aveam un viitor, dar fără să mă căsătoresc cu el, n-aș fi înțeles multe lucruri importante:

1. Pot împărţi spaţiul cu cineva

Până la această căsătorie n-am mai fost într-o relație de durată. N-am trăit cu nimeni şi n-am împărtășit atât de mult viaţa mea. Nu credeam că aș putea, probabil, de aceea m-am căsătorit cu cel pe care l-am iubit, dar care nu mi se potrivea. Pur şi simplu, nu credeam în mine. Dar se pare că pot. Pot să împărtășesc cu cineva spațiul și timpul. Pot construi o viață cu cineva.

2. Sunt demnă

Înainte mă consideram lipsită de valoare şi fostul meu partener se folosea de acest lucru. Întotdeauna indica spre slăbiciunile mele, de fiecare dată când ne certam. Dacă nu mă căsătoream cu omul nepotrivit, nu aş fi fost nevoită să înţeleg ce fac cu viaţa mea, cu un copil mic în braţe. N-aş fi înțeles ce valorez, pentru că aş fi continuat să ghicesc cât sunt de bună sau nu. Însă atunci când în jurul tău se prăbușește totul, nu ai o alegere: cauți ieșire din situație, înțelegi de ce eşti capabilă şi ce valorezi.

3. Pot să am grijă de mine

Nu mă înţelegeţi greşit: întotdeauna e bine să ai pe cineva alături. Aş vrea să am alături un bărbat, dar din moment ce căsătoria mea a eșuat, am putut să înţeleg că pot avea grijă de mine, chiar dacă e greu. Chiar dacă uneori am nevoie de ajutor.

4. Nu am nevoie de “cel puţin cineva”

Dacă un bărbat este nepoliticos, ciudat sau inadecvat, anulez întâlnirea. Dacă întâlnesc pe cineva în care nu văd potențial, îmi văd de drumul meu. Nu sunt de acord cu “cel puțin ceva”. Vreau pe cineva și îl voi aștepta pe cel mai bun.

5. Sunt suficient de puternică pentru a-mi crește singură fiica.

Niciodată n-am crezut că aș putea să o fac. Mă descurc. Trei ani deja. Căsătorindu-mă cu omul nepotrivit, mi-am dat seama că “niciodată” este un cuvânt foarte periculos. Pentru că, în multe cazuri, avem o concepție greșită despre ceva. Totul este în mintea noastră.

6. Acum știu ce fel de om vreau să fie lângă mine.

Divorțul m-a învățat că acordam atenție unor lucruri greșite în om. “Chimia” este importantă, dar trebuie să existe și compatibilitate. Valorile noastre cu fostul meu soț nu coincideau. Mi-am dat seama că n-am căutam suficient de bine persoana potrivită. Acum totul e diferit.

7. Trebuie să fiu mai răbdătoare

Toată lumea are defecte. Nu sunt răbdătoare. Iar divorțul m-a învățat să fiu mai răbdătoare. Mi-am dat seama că uneori pun prea multă presiune pe om, deși uneori asta e util.

8. Nu voi fi perfectă în fiecare zi.

Sunt foarte autocritică. Însă divorțul și faptul că îmi educ singură fiica, m-au învățat că nu trebuie să fiu întotdeauna perfectă. Cu toții învățăm și ne îmbunătățim treptat.

9. Pot construi o viață cu cineva.

Îmi făceam griji mult timp că doar eu dintre toţi prietenii mei voi rămâne necăsătorită. Acum, la trei ani de la divorț, știu că sunt gata pentru o relație adevărată. Am învățat să trăiesc o viață fericită și plină, deci este momentul potrivit să-mi găsesc un partener.

Sursa