Iată ce se întâmplă când bărbatul îmbrățișează femeia…

Atunci când bărbatul se apropie în tăcere de la spate și îmbrățișează femeia, cu mâinile sale închide un cerc. Un cerc de sensibilitate, căldură, înțelegere și protecție. În centrul acestui cerc viu EL plasează femeia, astfel arătându-i involuntar că acum EA – este centrul Universului său.

Bărbatul îmbrățișează femeia și tace. Tace şi femeia. Ea simte fluxul de căldură ce vine din mâinile lui fierbinți și tăcute. Când bărbatul o îmbrățișează, în această clipă femeii îi cresc rădăcinile. În acest cerc, ea se simte calm și confortabil. Datorită acestei sensibilități tăcute, ea se topește.

Aceste mâini familiare uneori îi amintesc de alte mâini. Cele ale tatălui. Acum se simte acea fetiţă amuzantă, care stă în pătuț și așteaptă când ușa se va deschide, iar tata va intra să-i ureze noapte bună. Se va apleca deasupra pătuțului, o va săruta și o va îmbrățișa. Și va lua căldura acestor mâini în visul ei. Se întâmplă ca femeia să nu-și amintească de tata. Dar își amintește întotdeauna mâinile. Mâinile tăcute și calde.

Femeia s-a născut să nască altă viaţă. Pe parcursul vieții ea mereu aduce ceva în această lume. Copiii, noile sale trăiri sau culori calme şi uneori atât de strălucitoare. Femeia naște Primăvara, iar starea ei de spirit cheamă Toamna. La apelul ei apare luna plină, iar dimineața strălucește soarele de la zâmbetului ei. Toate florile lumii cresc pe pământ datorită ei. Așa trăiește, dă naștere și arde, împărtășește și, uneori, nu obține nimic în schimb. 

Cine este acum ea, stând în centrul cercului? Ce și cine se simte în acest moment? O femeie sau o fetiţă? Mamă sau copil? Iubită sau iubitoare? Tăcerea acoperă umerii goi ai femei și ascunde de bărbat toate gândurile sacre. Sau poate nu le mai ascunde. Doar el acum o îmbrățișează, o protejează de lumea exterioară, unde este atât de rece. Dar aici, în mâinile lui e cald și confortabil. Sigur și liniștit. Tot ceea ce caută involuntar, așteaptă atât de mult și speră.

Bărbați! Întotdeauna îmbrățișați femeia. Puneți-o în centrul cercului vostru. Iubiți-o! Ea are nevoie de asta. La fel cum şi voi aveţi nevoie acum…

Autor: David Tumarinson

Sursa