Nu prezenta scuze de două ori: 7 reguli de etichetă pe care probabil le-ai ratat

?????????????????????????????????????????????????????????

Regulile, după cum se știe, sunt făcute pentru a fi încălcate. Cu toate acestea, există unele care trebuie respectate. De exemplu, eticheta. Am ales pentru voi șapte reguli de etichetă pe care probabil le-ați ratat.

Tușește în mâna stângă

Mâna dreaptă este considerată socială, în timp ce mâna stângă este personală. De obicei, cu mâna dreaptă gesticulăm, strângem mâna altor oameni. Respectiv, dacă tușim şi acoperim gura cu mâna dreaptă, este o încălcare a regulilor. Folosiți pentru asta doar mâna stângă – cea cu care ne acoperim și în cazul strănutului, de exemplu.

Poartă geanta doar pe umărul drept

Deoarece mâna dreaptă este socială, trebuie să o țineți liberă pentru strângerile de mână sau sărutări. Puneți geanta pe umărul drept.

În stânga femeii

Eticheta uneori este incomodă. Însă este o chestiune personală a fiecăruia să fie sau nu de acord cu ea. De exemplu, regula care cere bărbatului să meargă lângă femeie, exclusiv din partea stângă. Şi ce să facă bărbații care preferă partea dreaptă sau dacă femeii îi este mai comod să meargă pe stânga? Aici sunt multe întrebări şi pentru a nu complica lucrurile, fiecare decide pentru sine. O opțiune de compromis (și rezonabilă) este de a întreba femeia din ce parte îi va fi mai comod să meargă. Acest lucru este suficient şi pentru respectarea etichetei și pentru confortul comun.

Nu există sare fără piper

Aici totul e clar: sarea şi piperul formează un tot întreg, de aceea nu trebuie să le separi. Cineva te-a rugat să-i transmiți sarea? Transmite-o, însă doar împreună cu piperul. Şi fă asta în sens contrar acelor de ceasornic. De ce? Încearcă și o să înțelegi.

Nu prezenta scuze de două ori

Eşti vinovat? Prezintă scuze. Eşti iertat? Atât, incidentul este epuizat, subiectul închis, nu merită să te vaiţi în continuare. Este important să nu repeți greșeala, decât să-ţi ceri iertare de o mie de ori.

Nu pune nimic pe masă

Te-ai așezat la masă? Uită de conținutul buzunarelor: chei, ochelari, mănuși şi alte accesorii. Toate astea pot sta oriunde, însă nu pe masă. Asta se referă şi la telefon, deși este dificil.

Păcatele şi meritele – ține-le pentru tine

Cea mai frumoasă dintre toate regulile, pe care probabil nu o știai – sunt cele nouă secrete care nu pot fi spuse. Deci, e necesar să păstrezi în secret următoarele: vârsta, bogăția, rugăciunea, compoziția medicamentului, relația de iubire, crăpătura în casă, cadoul, onoarea și dezonoarea. Sună învechit, poetic și foarte înțelept? Unele dintre acestea sunt probabil depășite, dar majoritatea, sunt eterne. Oare o persoană demnă va împărtăși rugăciunea, păcatele sau meritele sale? Nu, nu va face asta…

Sursa