Nu trebuie să-l cucereşti pe cel pe care ţi l-a trimis destinul…

Discutam zilele acestea cu niște prieteni, tristul şi cunoscutul subiect, dacă fata ar trebui să cucerească băiatul pe care îl iubeşte, pentru că toate iubim să inventăm scuze de genul: “dacă ar petrece mai mult timp cu mine și m-ar cunoaște mai bine, probabil că m-ar iubi.” sau “probabil, doar trebuie să știe că-l plac” etc.

În acel moment, mi-am dat seama cât de absurde sunt aceste presupuneri. Pentru că, pe de o parte, înțeleg că alesul meu trebuie să petreacă cât mai mult timp cu mine pentru a se îndrăgosti, dar, pe de altă parte, dacă el nu vrea să facă asta, despre ce spune acest lucru?

Lupta pentru iubire nu este distractivă, cel puțin pentru mine. Nu-mi place să aștept cu nerăbdare mesajele lui, neștiind dacă mă va face să zâmbesc sau să plâng. Nu suport jocurile cu sentimentele și senzația că eu sunt mai bucuroasă să-l văd, decât el pe mine. Urăsc, când încerc să depun efort pentru a începe relația, în timp ce el nu face nimic pentru asta.

Nu-mi place lupta pentru cineva, pentru că asta ar însemna că încerc să-mi dovedesc valoarea celui care nu o vede. Că încerc să oblig pe cineva să iubească acele părți din mine, la care am lucrat mulți ani, construindu-mi personalitatea. Ar însemna că depun prea multe eforturi, pentru cel care nu mișcă un deget.

Eu compar relația de iubire cu prietenia – niciodată nu a trebuit să depun prea mult efort pentru a ţine legătura cu prietenii. Ne potrivim, şi atât. Pur şi simplu ne-am găsit şi am decis să rămânem împreună. Şi sincer vorbind, relațiile de prietenie întotdeauna s-au dovedit a fi mai puternice decât cele romantice. Nu a trebuit să lupt pentru ei sau să dovedesc că merit iubirea lor. Nu a trebuit să mă justific pentru ei și comportamentul lor și să mă gândesc că trebuie să mă cunoască mai bine, pentru a fi prieteni cu mine.

Într-un anumit moment, veți înțelege cu cine vreți să petreceți mai mult timp, pe cine vreți să-l primiți în viața voastră, cui îi veți acorda mai multă atenție pentru a-l cunoaște mai bine, pentru că vedeți că este o persoană extraordinară. Prin urmare, dacă omul nu vede sau nu înțelege acest lucru, lupta pentru atenția lui nu va schimba nimic. Câteodată lupta pentru cineva – este un semn al unei probleme psihologice, probabil te simți singur sau plictisit, sau poate ai nevoie de un interes în viață.

Oamenii care văd valoarea ta, nu au nevoie să lupți pentru ei și dovezi ale valorii tale. Nu au nevoie de timp pentru a înțelege acest lucru. Ei vor fi alături și vor înțelege că valorezi mai mult decât crezi.

Sursa