Dacă bărbatul tău stă lipit de canapea – e doar vina ta! Iată de ce…

Dacă femeile ar putea depune o plângere colectivă în biroul ceresc, ar scrie doar câteva cuvinte: bărbați normali n-au mai rămas. Au rămas doar cei leneși, proşti şi fără inițiativă, care stau lipiți de canapea.  Și cine este de vină pentru asta? Vă răspund: femeile.

Deja aud țipete de indignare din partea doamnelor. “De ce noi suntem de vină? Noi nu ne permitem asta. Reușim să facem şi carieră, şi dezvoltare personală, şi fitness-ciorbă-datorie conjugală, film, vin şi sesiuni de psihanaliză la bucătărie. Şi toate astea pentru bărbați. Ce vă lipsește?”

De fapt, nouă nu ne lipsește nimic. Însă lucrurile stau cam aşa…

Am avut o doamnă. Sau mai degrabă, ea mă avea alături. Adjunctul Măriei sale, băiețelul pentru sarcini. Întotdeauna știam ce să fac şi cum să trăiesc. Ea avea un plan bun de viaţă şi alerga dintr-un punct în altul ca o locomotivă, iar eu ca o remorcă după ea. Foarte comod. Nicio problemă. Tot ce trebuia să fac era: să muncesc, să aduc salariul, să o plimb în zilele de odihnă. Să o însoțesc la film şi la restaurant. “Vasile, nu uita vineri mergem la…” “Vasile mergi la curățătorie…”Vasile, în vacanţă mergem la Praga, am rezervat deja totul”.

Ştiţi, trăiam minunat. Nu trebuia să mă gândesc la nimic. Şi această viaţă ar fi fost şi mai frumoasă dacă aş fi mers la 8 la muncă şi m-aş fi întors la 19. Regimul zilei: m-am trezit, am curățat după pisică, am mers la muncă, apoi după pâine. Acasă mă aștepta canapeaua, berea, peștele, fotbalul. Minunat totul, doar că femeii, nu-i era bine.

Nu-i plăcea că un bărbat bun s-a transformat într-o ființă lipită de canapea. Nu-l poţi rupe de acolo. Şi nu vrea nimic. Vrea să stea, în timp ce femeia trăiește viaţa şi pentru sine şi pentru tipul ăsta. Cum s-a întâmplat? Îți spun.

Bărbatul este o creatură proastă, dar vicleană. Ca orice parazit. De fapt, unii paraziți aduc multe beneficii, însă asta depinde numai de donator. De femeie.

Un exemplu simplu: femeia este convinsă că “bărbatul trebuie hrănit”. Ea îl invită în ospeție şi îl servește cu aperitive, felul principal, desert etc. Parazitul viclean înțelege că acest lucru este foarte convenabil – și gata: donatorul a fost prins. Donatorul îşi va suna prietenele: “Fetelor, plec o săptămână, ce mâncare să-i pregătesc, să o încălzească doar? Sărăcuțul, nu va supraviețui doar cu paste. Ea nu se gândeşte că parazitul a trăit cumva înainte și nu a murit. Ea însă crede că el este atât de neajutorat!

Femeie! El nu este neajutorat. El este capabil să-şi gătească singur (și ţie). Orice bărbat este capabil. Dar nu vrea. De ce ar face asta dacă există femeia cu instinctele ei, pe care poţi juca atât de ușor.

În continuare va fi şi mai rău. “Scumpo, ia copilul că plânge, nu ştiu ce să-i fac, tu eşti mama, tu ştii.”

Şi totul se întâmplă pentru că: “Da-mi copilul, nu-l ţii corect…” La grădiniță e adunarea de părinți: “Merg eu, tu nu vei nota nimic.”. “Cumpăr eu, aşa e mai simplu, tu nu vei cumpăra ceea ce trebuie…” etc.

Minunat. Parazitul a jucat excelent rolul cretinului cu mâini strâmbe. Tu l-ai crezut şi l-ai trimis din nou pe canapea. Adică, singură l-ai pus acolo, iar apoi ai început să-l cicălești. Fosta mea soţie făcea la fel.

“Trăieşti ca o plantă, Vasile. Nu vrei nimic. Nu obții nimic. Te-ai lipit de computer ca o ciupercă parazit.” Nu scumpo. Eu m-am lipit de tine. Pentru că tu ai vrut asta. Bărbatul pe canapea este o ființă comodă: nu te împiedică să trăiești.

Numai că se dovedește că nu ai nevoie de o astfel de viață. Ai nevoie de un tip normal. Inteligent. Hotărât. Adult. Capabil să aibă grijă de sine şi de tine. Și probabil vei găsi unul, atunci când vei alunga parazitul. Majoritatea femeilor pe care le cunosc sunt fericite în căsnicie, din a doua încercare. Prima a eșuat. “Am dat peste un neghiob. Leneș și prost. Dar cât de bun era înainte de nuntă!”

El și după nuntă ar fi fost bun, dragelor. Dacă nu l-ați fi pus personal pe canapea – pentru că “mai bine fac singură, decât …”

Parazitul trebuie să muncească în beneficiul donatorului – iată cheia unei simbioze fericite. Fosta mea soție şi-a găsit unul și e fericită. Ceea, ce presupun, vă dorește şi vouă.

Autor: Vasile Dubinin

Sursa