Chiar dacă relaţia noastră a eșuat, îți sunt recunoscătoare pentru tot ce a fost între noi…

Știu că relația noastră a mers, pentru că nu ne-am potrivit, dar vreau să-ţi mulțumesc pentru tot ce a fost între noi. Vreau să-ţi mulțumesc pentru emoțiile frumoase pe care le-ai împărtășit cu mine. Vreau să-ţi mulțumesc că mi-ai permis să fiu îndrăgostită și stupidă alături de tine și pentru că nu ai acordat atenție felului în care arăt. Mulțumesc că m-ai susținut mereu și ai făcut totul pentru a fi întotdeauna lângă mine.

Acum înțeleg, chiar dacă am fost fericiți, nu era predestinat să rămânem împreună. Am fost parteneri pentru o vreme. Şi cu toate astea, încă te mai iubesc şi încă mai simt că lumea mea se distruge.

Când relația noastră s-a încheiat, nu puteam opri fluxul de întrebări “ce ar fi fost dacă…?” Nu-mi puteam vindeca inima rănită, pentru că nu înțelegeam unde am greșit ambii. Și încă eram cu gândurile la tine. Eram concentrată doar pe tine. Chiar dacă știam că nu vom mai fi împreună, încă nu eram pregătită să te eliberez. Nu voiam să renunț la lumea noastră confortabilă, lumea pe care am împărțit-o cu tine. Nu voiam să renunț la oportunitățile care, după cum credeam, le mai aveam. Și cel mai mult, nu voiam să renunț la posibila noastră fericire. Nu mi-am imaginat că viața mea va decurge bine fără tine.

Niciodată nu vei deveni bărbatul meu unic, însă înainte nu puteam să-mi dau seama de acest lucru.

Nu puteam gândi logic, când ai aprins focul în inima mea. Ochelarii roz m-au împiedicat să înțeleg că nu suntem un cuplu. Nu puteam percepe argumentele rațiunii, pentru că nu voiam asta. Nu voiam să văd adevărul. Nu voiam să mă despart de fericirea pe care ai adus-o în viaţa mea. Credeam că dacă ne simțim bine împreună, asta va dura veșnic.

Nu m-am gândit că poate fi şi altfel. Nu m-am gândit că dacă mă despart de ceva bun, voi găsi ceva şi mai bun. Nu înțelegeam că în viaţa mea lipsește ceva foarte important. Am aflat că nu e suficient doar să iubești. Dacă e o iubire adevărată, nu doar te îndrăgostești de om, de asemenea te îndrăgostești şi de tine. De îndrăgostești de persoana care ai devenit cu ajutorul lui.

Nu voiam să-l eliberez pe cel care m-a făcut fericită, m-a făcut să iubesc viaţa din nou. Însă uitasem că pot fi fericită cu mine însămi. Uitasem că uneori trebuie să ne despărțim de ceva bun şi să așteptăm cu răbdare ceva mai bun. Mi-am urmat sentimentele şi instinctele, dar nu mi-am urmat chemarea inimii. Când eram cu tine, n-am devenit mai aproape de mine însămi. M-am schimbat, încercând să fiu persoana care credeam că îţi va plăcea ţie.

Deşi am fost parteneri doar pentru o vreme, încă mai erai lumea mea. Încă eram înnebunită de tine. Şi faptul că nu am rămas împreună, nu înseamnă că voi uita ceea ce mi-ai dăruit –  îmbrățișări calde, convorbiri lungi, confesiuni sincere. Încă mai ţin minte intensitatea, puterea, entuziasmul și energia ta. Încă mi-e dor de aceste momente și ţin minte orice lucru mic.

Deși relația noastră nu a durat mult, ea a fost foarte importantă pentru mine. Mi-ai schimbat viața și încă o influențezi. Acum știu că trebuie să fiu cu cel care mă ajută să devin și mai puternică, care mă face să mă simt liberă, care mă provoacă să mă accept așa cum sunt.

Acum știu că trebuie să mă îndrăgostesc de acel bărbat, care îmi va permite să mă îndrăgostesc de mine însămi.

Sursa