10 calități obligatorii ale unui soț destoinic. Nu ignora argumentele rațiunii!

Diamond engagement ring casting a shadow resembling devil.

Visul multor femei este să se căsătorească. Însă bucuria mult așteptatei cereri în căsătorie nu trebuie să-ţi umbrească argumentele rațiunii. Se potrivește alesul tău pentru rolul de soţ? Înainte de a-i spune “DA” verifică, oare corespunde setului obligatoriu de cerințe.

1.  Poate vorbi cu tine despre orice, în special despre lucruri complexe.

Dacă evită conversațiile dificile, uită de el. Dacă vorbiți puțin sau vă înțelegeți cu greu unul pe celălalt – dezamăgirea nu va putea fi evitată. Sunteți împreună pentru a vă sprijini reciproc și a rezolva problemele împreună. Discută cu el acest lucru, așteaptă un timp pentru a înțelege dacă vor exista schimbări. Dacă nu se schimbă, găsește pe altcineva – deschis, matur, echilibrat. Alegeți o persoană care înţelege că evitând problemele, ele nu pot fi rezolvate.

2. Întotdeauna este aproape de tine în momentele dificile.

Când vin vremuri grele, el dispare sau spune că trebuie să vă odihniți unul de celălalt? El pleacă și se întoarce când lucrurile merg mai bine? Acesta este un semn clar al problemei. Dacă nu trăiește vremurile grele împreună cu tine, atunci nu este pregătit pentru căsătorie.

3. Tratează bine femeile

Fii atentă cum tratează alte femei, cum îşi tratează mama sau sora. Vezi cât este de bun și respectuos față de femei, în general. Dacă te deranjează comportamentul lui, acesta este un semn alarmant. Te va trata exact în același mod.

4. Aveți opinii comune asupra principalelor probleme ale vieții: familie, copii, carieră, bani, sex.

Coincid dorințele voastre? Dacă nu, puteți oare ajunge la un compromis care ar satisface ambele părți? E greu să te gândești la astfel de lucruri, când iubești bărbatul. Nu-ţi imaginezi să fii cu altă persoană, dar în viitor vei fi atrasă de acea viață, care îţi este destinată. Acest moment va veni inevitabil. Dacă bărbatul tău nu vrea sau nu poate fi așa cum ai nevoie, caută pe cineva care poate.

5. Se pregătește pentru un viitor comun în plan financiar

Problemele cu banii sunt în vârful listei de motive pentru care cuplurile divorțează. Desigur, acum sunteți îndrăgostiți nebunește. Dar oare veţi putea duce ambii acel stil de viață care vă place? Se pregătește pentru asta? Lucrează la asta? Dacă nu, acesta este un alt semnal de alarmă.

6. Își ţine promisiunile.

Îţi spune: “Voi veni” și nu apare ore întregi? Sau “voi plăti, nu-ţi fă griji”? Toate acestea sunt promisiuni goale. Ar trebui să arate, atât prin cuvinte, cât și prin acțiuni că tu și relația voastră este prioritară. În adâncul sufletului știi adevărul, dar nu vrei să-l recunoști.

7. Este stabil psihic

Un punct evident, dar de multe ori ne scapă. Lucrează asupra sa și încearcă să devină o versiune mai bună? Sau îşi recunoaște greșelile doar prin cuvinte, dar se comportă la fel? O persoană frântă nu este potrivită pentru căsătorie. El trebuie să ia o poziție fermă faţă de viaţa lui, faţă de tine şi alţi oameni. Imaginează-ţi acest bărbat peste cinci sau zece ani. Doar nu vrei să cari singură o povară pentru doi?

8. Valorile sale etice și morale coincid cu ale tale

Nu e necesar ca toate convingerile voastre să coincidă sută la sută. Dar, cel puțin, împărtășești valorile sale? Coincideți la probleme de moralitate și etică? Este foarte probabil ca nu se va schimba, dacă nu va dori singur acest lucru. Ai crescut cu un anumit set de standarde, după care trăiești. De regulă, ele nu pot fi schimbate. Dacă aveți convingeri diferite și el nu este gata să le schimbe pe ale sale, nu va ieși nimic din asta.

9. Te ajută să soluționezi problemele

Întotdeauna, nu doar uneori. Te susţine când ai nevoie? Chiar dacă sunteți fizic departe, el trebuie să se asigure că eşti în regulă. Dacă nu, relația vostră are probleme. Cu toate acestea, nu întrece limitele, dacă e ocupat, de exemplu cu munca. Trebuie să fii pe locurile de frunte în lista lui de priorități. Dacă nu, nu te căsători cu el.

10. Îţi spune că te iubeşte şi îţi arată asta.

Dacă nu este așa, nu te împăca şi nu găsi scuze. Dacă acum nu poate spune două cuvinte importante și nu poate dovedi prin acțiunile sale, imaginează-ţi ce se va întâmpla în continuare. Oamenii care nu știu să-și exprime sentimentele, au nevoie de ajutor pentru a înțelege viața. Oferă-i timp și un loc pentru a face acest lucru. Și apoi vezi dacă vă potriviți. O femeie care nu se simte dorită, este demnă de compasiune.

Căsătoria este una dintre cele mai importante decizii din viață. De fapt, tu deja știi dacă se potriveşte pentru rolul de soț. Doar tu decizi. Creează-ţi acea viaţă pe care o dorești. Iubirea învinge totul, până când ambii sunt pregătiți să continue călătoria împreună.

Autor: Lori Peters – psiholog

Sursa