Ce înseamnă să construiești o relație cu tine însăți? Vezi 6 sfaturi prețioase care te vor ajuta să te bucuri de singurătate…

E imposibil să iubești pe cineva, dacă nu te iubești pe tine. Toată lumea știe asta, dar mulți încă fug de singurătate, într-o relație care se dovedește a fi nereușită. Psihologul Susan Elliott este sigură:“Vei întâlni omul “tău”, doar atunci când vei învăța să te bucuri de singurătate.”

Cei care nu sunt în armonie cu ei înșiși, încearcă să umple golul interior cu ceva din exterior. Însă oamenii goi atrag aceiași oameni goi sau devin victimele manipulatorilor. Singura modalitate de a crea relații sănătoase, este să devii prieten cu tine însuți.

În primul rând, vei deveni o persoană mai sănătoasă și vei începe să atragi aceeași oameni compleți, care nu au nevoie să se afirme din contul tău. În al doilea rând, nu vei mai avea frică de singurătate.

Ce înseamnă să construiești o relație cu tine însăți?

1. Învață să te asculți

Vorbește cu tine însăți. Învață să petreci timpul în tăcere cu tine însăţi. La început nu te vei simţi confortabil, dar în astfel de perioade “liniștite”, multe lucruri devin clare. Dacă te uiți în smartphone sau computer, creierul este prea ocupat pentru a observa și aprecia ce se întâmplă în lume și în interiorul tău. Învață să te deconectezi de stimulatorii externi și să-ţi asculți vocea interioară.

2. Învaţă să te bucuri de propria companie

Concentrează-te pe dorințe, conștientizează ce prezinți tu ca persoană. Fă ceea ce-ţi doreai demult să încerci. Înscrie-te la cursuri de limbi străine, pictează sau învaţă să mergi pe motocicletă. Poţi merge singură într-o călătorie. Sună înfricoșător? Poate la început ţi se va părea aşa, însă te vei implica în proces şi vei obţine plăcere şi o experienţă incredibilă. Învață să te bucuri de propria companie.

3. Eliberează tristeţea

Acceptă pierderile. Permite-ţi să plângi, să fii tristă sau furioasă. Când vei învăța să trăiești evenimentele triste, nu-ţi va mai fi teamă de noile pierderi. Eliberându-te de frică, vei putea face cea mai bună alegere.

4. Leagă prietenii cu oameni integri

Când am plecat de la soțul meu și m-am mutat cu copiii în Massachusetts, eram speriată. Dacă n-aș fi găsit un loc de muncă, nu m-aș fi decis niciodată să mă mut. La acel moment, cineva mi-a dat un sfat prețios: “Devino prietenă cu acei oameni care au ceea la ce visezi”. Exact asta am făcut. Noile mele prietene erau fericite și trăiau o viață plină. Nu toate erau căsătorite, dar singurătatea nu le împovăra.

5. Învață să te relaxezi

Fă băi cu spumă sau mergi la spa, fă cunoștință cu Eu-l tău corporal. Deconectează-te de zgomotul exterior, se permite doar audio pentru relaxare şi meditație. Însușind tehnicile de relaxare, nu tinde să faci totul corect. Totul va veni treptat.

6. Învaţă să preţuieşti momentele de singurătate

Încearcă să-ți imaginezi că acum partenerul ar fi cu tine. Şi nu-l idealiza, gândeşte-te la certuri, control și dispute fără sens. Renunță la iluzii și recunoaște că e mai bine să fii singură, decât să suferi într-o relație nefericită.

Când vei învăţa să trăieşti în pace cu tine însăţi, te vei iubi atât de mult, şi-ţi vei iubi viaţa, încât nu vei mai dori s-o pui în pericol de dragul relațiilor îndoielnice. Fericirea va depinde numai de tine.

Sursa