Partenerii egoiști – iată cum se comportă în relaţie!

Aflați 5 tipuri de comportament a egoiștilor în relații și trageți concluzii – poate tu sau partenerul tău este un adevărat egoist?

1. Trăieşti pe baza dorințelor lui

Dacă locuiești cu cineva care rareori îţi permite să-ţi faci propriile planuri, probabil ai căzut în mâinile egoistului. Dacă nu-ţi apreciază timpul, eforturile sau necesitățile emoționale, cel mai probabil ești folosit(ă). Relațiile fără sacrificiu de sine și compromis nu sunt relații reale.

2. Comunicarea cu partenerul este adesea negativă sau neutră

Mulţi experți în relații (oameni de știință, terapeuți, consultanți) spun în mod convingător că disprețul individual sau reciproc este un semn clar al relațiilor nereușite.

Disprețul este opusul respectului. Adesea, în relație, acest lucru se manifestă sub forma de certuri constante, negativitate, critică și sarcasm în comunicare îndreptată numai spre tine.

Și cum poți construi o relație normală cu o persoană cu care nici măcar nu poți comunica liber? Întreabă-te, ce simți atunci când comunici cu partenerul tău? Și ce simți în general, după ce ai vorbit cu el?

3. De cele mai multe ori, doar tu depui eforturi

Dacă partenerul nu depune suficient efort pentru a menține relația de dragoste, atunci el nu este interesat de ea. Dacă refuză să-şi asume responsabilitatea în relație, acest lucru vorbește de imaturitatea, neglijența şi egoismul lui. Un partener care iubeşte cu adevărat, nu va permite acest lucru. De aceea, gândeşte-te la asta şi pleacă înainte de a-ţi consuma toate forjele.

4. El nu consideră relația voastră ceva serios

Când încerci să inițiezi o conversație despre relația voastră, atunci el încearcă să evite subiectul. Acest lucru poate fi evident atunci când încercați să vorbiți, de exemplu, despre nuntă. Motivul pentru această reacție este că el nu este pregătit să facă din relația voastră o prioritate. Cel mai probabil, nu-şi dorește o relație serioasă și durabilă.
E timpul să te gândești la asta și să găsești o cale de ieșire din situație.

5. Ai observat că partenerul tău flirtează cu alţii/altele

Unii oameni folosesc flirtul ca mijloc de a crea o atmosferă pozitivă. Şi de obicei, partenerul este informat despre acest comportament. Aceasta este singura excepție, când flirtul cu alte persoane poate fi acceptat. În celelalte cazuri flirtul este comportamentul care îşi ia începuturile din infidelitate.

Nu e de mirare că omul care flirtează nu-şi face prea multe griji despre ce gândesc alţii despre el. Pentru că este un egoist, care nu e pregătit pentru o relație serioasă. Și puțin probabil îţi va plăcea să stai lângă el și să urmărești astfel de acțiuni. De aceea, nu sta cu un astfel de om, mișcă-te mai departe și trăiește fericit(ă)!

Sursa