“Infidelitatea trebuie tratată calm.” Vezi ce argumente aduce o femeie înțeleaptă…

Infidelitatea trebuie tratată calm. Așa spunea o femeie înțeleaptă.

“Trebuie să înțelegi că soțul – este o persoană străină şi complet liberă. Și nu e prea înțelept să-i verifici telefonul, să-l întrebi cu cine comunică pe rețelele sociale sau să afli unde a dormit. Trebuie să-i respecți granițele personale. Nu insista. Dacă, desigur câștigă bine și te întreține. Gelozia este umilitoare.”

Și toți cu admirație o ascultau. E căsătorită de treizeci de ani; şi-a păstrat cu înțelepciune familia, exact cu această abordare. Iar cineva din sală a întrebat-o de ce ar avea nevoie de o astfel de familie și un astfel de soț! Atunci doamna înțeleaptă i-a răspuns cu aroganţă: “Trăiește în căsnicia mea și apoi vorbește!” Apoi, s-a dovedit că soțul doamnei trăiește separat în ultimii zece ani. Acest lucru este, de asemenea, benefic pentru căsătorie și foarte înțelept.

Soțul trăiește cu altă femeie și au doi copii – și trebuie să accepți asta calm, dacă ești o soție înțeleaptă. El se întâlnește cu soţia o dată pe lună, când îi aduce bani. Apoi merg împreună la cafenea. Și asta e tot. Soția nu încalcă limitele personale ale soțului. Și sunt foarte fericiți în căsătorie. Și toate acestea sunt atât de înțelepte, încât oamenii au aplaudat-o. Apoi o altă doamnă a spus că toţi înșală – este un lucru bine-cunoscut. Toți bărbații înșală. Este înțelept să accepți acest lucru și să-ţi păstrezi căsătoria.

De fapt, eu cred că demult nu mai are ce păstra. Poate doar să-şi păstreze imaginea şi să-i învețe pe alții “înțelepciune”. Și să ne asigure că toată lumea înșală – dar nu este aşa.

Uneori, știi, nu e păcat să-ţi întrebi bărbatul unde a dormit – până la urmă e interesant chiar! Dacă, desigur, nu ai nevoie doar de banii lui. Și dacă ţii cât de puțin la el…

Autor: Anna Kiryanova – psiholog

Sursa