Cu un bărbat zgârcit e greu să construiești o relație fericită. Stai departe de el!

Bărbații adesea acuză femeile că sunt mercantile. Oare într-adevăr suntem aşa, sau doar vrem să ne simțim în siguranță lângă bărbatul nostru?

Societatea cere mult de la femeie. Chiar şi atunci când trebuie să înceapă o relație, multe doamne sunt ghidate de anumite reguli impuse de societate. De exemplu, să caute bărbați decenţi, ce dețin anumite proprietăți și au o poziție bună în societate. Dar dacă bărbatul este decent, însă zgârcit?

“Ana și Andrei s-au întâlnit la o expoziție, era în ziua deschiderii şi în această zi intrarea era gratuită. Ea nu rezistase bărbatului fermecător care vorbea cu atâta interes și profesionalism despre picturile expuse – după cum s-a dovedit mai târziu, era artist. Și nu unul sărac, ci un pictor talentat, cunoscut în cercuri înguste, care își vindea lucrările pentru sume destul de frumoase.

S-au înțeles să se întâlnească şi în altă zi – de asemenea, într-un muzeu, la o altă expoziție. Şi la fel intrarea era gratuită. Ana era foarte mulțumită. Deşi întotdeauna trata oamenii acestor profesii cu suspiciune, acest bărbat i se părea un destul de demn – era evident că are bani şi relații bune în cercurile creative.

Cu toate acestea, mai târziu a văzut că are şi unele defecte. Următoarele trei întâlniri au fost de asemenea la expoziții, iar a patra, în parc. Afară ploua, bătea un vânt puternic şi când Ana i-a propus să meargă într-un restaurant, să se încălzească și să petreacă timpul frumos, a fost surprinsă să audă că este “prea scump”.

În continuare, ea a descoperit și alte trăsături neplăcute. Chiar dacă nu era sărac, el nu voia categoric să cheltuie bani pentru întâlniri și să cucerească o femeie. Deși se întâlneau des, el nu i-a dat niciodată flori, nu a invita-o la restaurant și nici nu a petrecut-o acasă cu un taxi – doar până la stația de autobuz. Alegea pentru întâlniri doar acele locuri, în care putea petrece timpul gratuit, economisea chiar și pentru cea mai ieftină cafenea.

După ce Andrei a invitat-o pe Ana într-un hotel ieftin ( n-au mers la el acasă, pentru că trăia cu părinții – doar e mult mai ieftin aşa, decât să-şi cumpere propria locuință), unde printre poveștile despre planurile de viitor încerca să o îmbete cu un vin ieftin, iar în dimineața următoare i-a propus să achite contul în jumătate. În acest moment ea a decis că e suficient. Și nu pentru că ar fi o femeie interesată care voia să-şi găsească un bărbat bogat. Nu, în atitudinea lui a simțit lipsă de respect față de ea. Și a mai înțeles că nu se va putea simți niciodată calmă şi în siguranță lângă acest bărbat.”

Bărbații vorbesc adesea că femeile sunt mercantile. Într-adevăr, femeile care apreciază bărbatul doar după grosimea portofelului, provoacă cele mai urâte asociații. Însă, fiecare femeie așteaptă să se simtă în siguranță lângă bărbatul ei, dăruire și încrederea că înseamnă ceva pentru el.

Indiferent cât de independente au devenit femeile în ultimii ani, ele oricum îşi doresc alături bărbați adevărați – indulgenți, capabil să aibă grijă de ele. Iar bărbații zgârciți, nu vor să aibă grijă de nimeni, decât de propria persoană.

Sursa