“Nu mai ești o fetiţă, îmbracă-te în funcție de vârstă!” Oare merită să ţii cont de aceste sfaturi?

Internetul este plin de articole despre cum trebuie să se îmbrace femeia după o anumită vârstă. Şi toți sunt de acord că după 40 de ani, e timpul ca EA să înceteze să îmbrace ţinute tinereşti și să devină femeie serioasă, matură. Adică, în ceea ce privește moda, să acorde preferință stilului clasic, să arate neapărat scump şi să urmeze regulile nemuritoarei Coco Chanel etc.

Cu toate acestea, lumea se schimbă, moda și valorile – de asemenea. Tinerețea femeilor moderne durează mai mult decât înainte. În plus, stilul tău nu depinde de vârsta din pașaport, ci de stilul de viață, genetica pe care o ai și modul în care te îngrijești.

Merită să te încadrezi în niște tipare şi să aderi la stilul clasic, dacă ai picioare frumoase, talie subțire, iar silueta îţi permite să porți rochii mini şi s*xy? Desigur, nu.

Acum femeia la orice vârstă poate încerca să se realizeze. La 40 de ani poţi naște primul copil, la 35 – să începi studiile la care visai. În același timp, la 24 de ani poţi fi mamă cu mulți copii sau managerul unei companii mari.

Toate acestea depind nu de vârsta din pașaport, ci de cum te simți, ce-ţi doreşti şi spre ce tinzi.

Toate aceste sfaturi despre stilul clasic destinat femeilor mature – nu sunt decât prejudecăți şi speculații cu fricile femeilor. Probabil fiecare dintre voi a avut cel puţin o dată dorința de a îmbrăca o rochie ca a prinţeselor din poveşti sau un tricou cu personaje din desene animate. Doar că toate astea nu corespund vârstei. Nu permite unor astfel de prejudecați să-ţi conducă viaţa.

Fiecare dintre noi după 40 de ani – are o viaţă înainte, care va fi plină de evenimente luminoase. Și putem arăta în ea așa, cum ne dorim. În funcție de stilul de viață, scop, situație şi stare de spirit.

Sursa