De la divorţ până la iubire: 4 Lecţii pe care trebuie să le înveți din relațiile anterioare

Un moment decisiv pentru mine a fost atunci când copiii au crescut şi au devenit independenți, iar în viaţa mea a apărut un bărbat minunat. Am înțeles pentru mine, unele lucruri importante referitor la iubire şi relații. Iată observațiile mele despre viață și iubire, care vor fi utile atât celor divorțați, precum și celor care se află într-o relație sau sunt căsătoriți:

1. Prima sunt “eu” – apoi “noi”

În primul rând, mi-am dat seama că EU – nu copiii mei, nu iubitul meu și nici cariera mea – ci EU, sunt centrul vieții mele. Când obosim de grijile zilnice legate de copii, muncă, treburile casnice, ajutor pentru alții devenim iritați şi ne simțim obosiți, ni se pare că toate eforturile noastre rămân neobservate. Pentru a corecta acest lucru, mai întâi trebuie să înveți să te iubești și să ai grijă de tine, pentru a putea oferi această iubire celor din jurul tău și a trăi o viață fericită alături de ei.

2. Învățați să stabiliți prioritățile

Uneori, ni se pare că nimic nu ar trebui să umbrească nevoile copiilor, totuși dacă nu vei avea grijă de tine, în final riști să-ţi epuizezi toate forțele. Uneori cineva dintre copii are nevoie de mai multă atenție sau cineva dintre prieteni are nevoie de ajutorul tău. Toate relațiile în care ești implicată merită atenția ta. Însă necesitățile oamenilor apropiați (copii, prieteni, rude) ar trebui să fie echilibrate.

3. Depuneți eforturi

În fiecare zi trebuie să tindem spre mai bine. Cât de des familiile sau chiar relațiile de prietenie se destramă, pentru că una dintre părți nu a depus suficient efort. Poate fi dificil, ținând cont de ritmul vieții în care trăim şi acea atenție pe care o necesită ei.

Însă, am înțeles că dacă depui chiar şi un mic efort pentru relație, atunci ea, la rândul ei, îmi dă energie. Pentru a ne simți iubiți, trebuie să dăruim acest sentiment şi altora. Este imposibil să forțăm pe cineva să se comporte aşa cum ne-am dori noi, însă ar trebuie să avem grijă de viaţa noastră şi să ne implicăm în relație fiecare zi trăită.

4. Luptați pentru relația voastră. 

Nu poți renunța atât de uşor la oamenii care sunt importanți pentru tine. În relațiile mele anterioare, am suferit mult pentru că oamenii importanți, nu au dorit să lupte pentru mine. Uneori, cuplul trăiește perioade de criză, când trebuie să-și reamintească pentru ce s-au îndrăgostit unul de celălalt și să încerce să păstreze acest sentiment. Învățați să luptați pentru cei dragi cu sinceritate și cu rezultate pozitive. Țineți-vă de cei pe care îi iubiți, pentru că dacă îi iubiți, sunt demni de eforturile voastre!

După ce a trebuit să trec printr-o căsnicie nereușită, am citit nenumărate articole și am urmărit multe cupluri fericite dintre prietenii mei şi cred că am găsit răspunsul: toţi cei pe care îi iubim, ar trebui să devină o prioritate pentru noi.

Bărbatul meu nu este mai puțin important pentru mine decât copiii mei. Prietenii sunt la fel de importanți pentru mine ca și bărbatul. Dacă în toate relațiile noastre vom acorda la fel de multă atenție și vom depune la fel de mult efort ca şi în relațiile cu copiii, atunci aceste relații sunt condamnate la prosperitate.

Sursa