Nu mai cerși iubire! Iată de ce e rău acest lucru şi cum poți începe schimbarea!

Acum 6 ani, un bun prieten cu care aveam o relație apropiată şi sinceră, mi-a spus fraza: “Nu te mai iubi prin bărbați. Te mângâi prin ei, dar ţi se pare că ei sunt cei care te mângâie.”

Pentru mine asta a fost conștientizarea acțiunilor şi alegerilor mele, înțelegerea eșecurilor şi a suferinței în relații.

Cum se poate manifesta această “cerșire a iubirii?”

– Tinzi să-i ajuți pe toţi, fără să alegi şi să ţii cont de propriile necesități: numeroșii prieteni, rude, partenerul – și te simți excelent doar când cineva are nevoie de tine și este recunoscător. În același timp, interesele tale sunt afectate și nu poți spune nu.

– tu inițiezi întotdeauna comunicarea cu o anumită persoană, iar ei îi lipsește inițiativa.

–  tu și numai tu, inițiezi “discuții importante” despre relația voastră.

– doar tu cauți cum să mai meriți, să atragi, să păstrezi atenția unei persoane.

– încerci să câștigi o avere pentru a-i satisface nevoile persoanei iubite, iar ei tot nu-i ajunge.

– ţi-ai abandonat viața personală și te-ai concentrat doar pe muncă, pentru a obține aprobarea șefilor.

– datorită energiei tale se întâmplă totul – şi apropierea, şi dezvoltarea relației, iar partenerul, ori va fi de acord, ori va respinge dorințele tale.

Şi aici e timpul să conștientizezi! Nu ești iubit, ci te iubești prin altă persoană.

E minunat să-i poți cere partenerului ceva – atenție, grijă, ajutor, acesta este un element indispensabil al relațiilor apropiate, de încredere. Este minunat când femeia vine cu inițiativă într-o relație, la început sau mai târziu. Să-i ajuți pe alții, în general, este una dintre valorile importante ale unei societăți dezvoltate spiritual. Dar este important să observi aici unilateralitatea. Este foarte probabil că “obții” iubire – prin ajutor fără limite, seducție și s*x, consimțământ și cedări, inițiativă pentru doi, etc.

De ce este rău acest lucru?

– astfel de relații dau naștere multor iluzii și, prin urmare, multor dezamăgiri.

– aceste moduri indirecte nu te pot umple pe deplin, nu aduc satisfacții profunde.

– poți merge prea departe de valorile și nevoile tale și nu-ți vei trăi propria viața.

–  pierderea propriei stabilități şi credinței în valoarea ta ca persoană, apatie.

De unde să începi, pentru a schimba situația?

În primul rând începe prin a te urmări şi a-ţi pune mai des întrebarea: “De ce fac asta acum?” În continuare, depinde de tine să lași totul aşa cum este, dar deja conștient, să-ţi asumi responsabilitatea pentru alegere și consecințe. Sau să riști şi să refuzi acest “fast-food” al dragostei și, probabil, eliminând toxinele vei învăța să te prețuiești mai mult și să nu mai faci în relație munca şi pentru tine, şi pentru partener.

Sursa