Cum înţelegi ce simţi: pasiune sau iubire? Iată diferența ştiinţifică dintre ele

Unii cred că pasiunea duce la iubire, eu însă cred că aceasta duce doar la o noapte de s*x fierbinte. Iar s*xul nu este un indicator al iubirii. S*xul este doar o parte importantă a relației romantice şi atât.

Potrivit oamenilor de știință, pasiunea se bazează numai pe atracția fizică și imaginație și de obicei, trece atunci când oamenii se cunosc reciproc, aşa cum sunt, adevărați. Cuvântul cheie este “adevărați”. Oamenii îşi arată adevărata esență, după luni de relație. De aceea, nu puteți spune că iubiți o persoană, până când nu o veți cunoaște complet. Pentru că pasiunea poate trece, iar iubirea nici nu a început.

De unde știi ce simți pentru o persoană: creșterea libidoului sau fluturi în stomac? Când pasiunea devine iubire?

Când eşti cuprins de pasiune, simți o amețeală – acesta este efectul secundar al relațiilor intime frecvente. Pasiunea activează zonele creierului care sunt asociate cu recompensa și motivația, în timp ce iubirea, afectează zonele creierului asociate cu grija și compasiunea. Iubirea – este atunci când ești mai preocupat de partenerul tău decât de tine.

Când iubești, accepți omul așa cum este; când ești cuprins de pasiune, îți place doar iluzia acestui om.

Îţi amintești primele dorințe despre el? Despre ce veți face după o zi de muncă, cum veţi sta toată duminica în pat. Ţi-ai imaginat prima ceartă, prima aniversare, primul sărut. Dacă te poți trezi din aceste fantezii şi încă îţi mai dorești să fii lângă acest om, atunci eşti îndrăgostit(ă) de el.

Când eşti cuprins de pasiune, îţi doreşti doar s*x.  În dragoste acest lucru nu întotdeauna este important.

În dragoste, odată ce deveniți mai apropiați, cantitatea s*xului se poate micșora, însă calitatea acestuia crește. Pentru că relațiile nu sunt doar s*x.

Când e iubire, aspectul exterior al omului nu este atât de important. Chiar dacă la început ai fost atras(ă) de el, cu timpul, când te îndrăgostești, te atrage personalitatea omului, sufletul lui. Când e pasiune, pentru tine e important doar cum arată omul.

Când e iubire, îţi dorești să afli totul despre om, când eşti cuprins de pasiune, nu aveți despre ce vorbi.

Atât în dragoste, cât şi atunci când e pasiune îţi dorești să fii cu acest om. În pasiune eşti condus de hormoni, în dragoste – este o legătură mai profundă.

Sursa