Subconştientul nu minte: o modalitate excelentă de a înțelege de ce lucrurile nu merg bine

Tehnica pe care vreau să o împărtășesc astăzi, vă poate ajuta să depășiți orice impas, în orice sferă a vieții. Se numește “Metoda asociațiilor libere” și este îndreptată să scoată din subconștientul tău informația pe care nu o poţi înțelege conștient.

1. Determină problema/sarcina

La început determină în ce sferă, relații sau direcție ai nevoie de claritate.

De exemplu, nu poți înțelege de ce nu-ţi place un om sau altul, de ce nu funcţionează un proiect, de ce nu poți în niciun fel să începi studiile sau să mergi la sala de sport…Într-un cuvânt (sau combinație maximă de cuvinte), determină problema/sarcina. Acestea pot fi: “Sport”, “Căsătorie”, “Proiect nou”, “Engleză”, “Sănătate”, “Ionel” (dacă neînțelegerea este într-o relație cu o anumită persoană).

16 asociaţii

Acum, într-o coloană în jos, de la 1 la 16 scrie 16 cuvinte-asociații la această problemă/persoană/sarcină. Utilizează orice parte a vorbirii, negativă și pozitivă. Este important ca acestea să fie asociațiile tale PERSONALE. Pot fi cuvinte ciudate, dar trebuie să vină din interiorul tău. Să fie exact ceea ce simți când menționezi persoana/problema/ sarcina. Cuvintele nu trebuie repetate.

Lista obținută se împarte în perechi (1 cu 2, 3 cu 4, 5 cu 6 etc.) și acum pentru fiecare pereche scrie asociații noi. Însă atenție! Acestea vor fi doar cuvinte, fără a face referire la problema inițială. De exemplu, dacă te-ai gândit inițial la 16 asociații pentru sport, acum la sport nici măcar nu te gândești. Doar scrie asociații pe care ţi le creează cuvintele obținute.

După ce vei obține 8 cuvinte noi, din nou împarte în perechi şi gândeşte-te 4 asociații, apoi 2 şi la final doar una.

Ce semnificație are cuvântul principal?

Cuvântul care rezultă în final caracterizează modul în care întreaga ta ființă răspunde  problemei/persoanei inițiale. Este ceea ce crezi despre asta.

Gândește-te la această asociație, analizeaz-o din diferite părţi şi gândeşte-te, de ce e astfel? Care a fost motivul acestui rezultat?

Dacă asociația s-a dovedit a fi pozitivă, inspiră-te din asta, mergi înainte, utilizează aceste informații. Dacă s-a dovedit a fi negativă, gândeşte-te, ce e posibil să faci, pentru ca negativul să devină pozitiv? Ce trebuie să faci tu personal pentru a obține un rezultat nou? Încearcă să schimbi asociațiile negative cu cele pozitive.

De exemplu, am scanat prin această tehnică o persoană importantă în creșterea și dezvoltarea mea. Și știi ce? Am obținut cuvântul “GREUTATE”. Rezultă că eu credeam că ceva nu este în regulă cu mine, dar s-a dovedit că pur şi simplu “trag” greutatea acestui parteneriat. Creierul însă credea altceva!

Ce înseamnă celelalte perechi de cuvinte?

Primele 16 cuvinte au apărut conștient, din experiența, credințele şi atitudinile noastre, care s-au dezvoltat pe parcursul vieții.

Celelalte 8 cuvinte sunt mai profunde. Ele sunt gândurile tale subconștiente despre problemă.

Următoarele 4 cuvinte – sunt răspunsul tău emoțional. Poți înțelege ce emoții provoacă în tine o anumită problemă sau persoană. Și să lucrezi la îmbunătățirea/schimbarea rezultatului.

Ultimele 2 cuvinte și rezultatul se numesc “Triunghiul Soluțiilor”. Aici este ascunsă cea mai profundă relație a ta şi în același timp soluția. Reflectă asupra ei. Tu deja știi cum să rezolvi această problemă şi ce să faci cu rezultatul. Pentru că subconștientul tău deja ți-a șoptit răspunsul potrivit în timpul utilizării acestei tehnici.

Mergi înainte! Nu-ţi fie frică să eliberezi excesul, să distrugi stereotipurile, să tinzi spre ceea ce vrei TU, nu dorințele impuse din afară. Universul deja a incorporat în tine tot ce-ţi trebuie pentru dezvoltare şi mișcare. Fii tu însuți. Ascultă-te şi acționează fără îndoieli!

Sursa