Învață cum să-i ceri bărbatului ajutorul. Respectă aceste 5 reguli simple şi nu-ţi va putea refuza nicio cerere!

Ați observat vreodată că unele femei sunt purtate de soți în brațe, li se aduce micul dejun în pat, sunt ajutate la treburile casnice, bărbații încearcă să câștige bani pentru familie, să le ofere daruri etc. Alte femei, se uită cu invidie la ele și nu se pot lăuda cu o astfel de relație cu soții lor.

Puteți găsi multe motive și explicații pentru asta şi multe dintre ele vor fi adevărate. Dar astăzi, vreau să vorbesc despre abilitatea femeilor înțelepte, de a cere ajutorul bărbatului. Această abilitate este benefică nu numai pentru femeie, ci și pentru bărbat. Femeia primind grijă și ajutor de la bărbat se simte iubită, facilitându-şi mult viața în anumite chestiuni. Pe de altă parte, bărbatul este capabil să se manifeste ca „sexul puternic“ al umanității şi cu o reacție corectă din partea femeii, să obțină „bonusuri“ pentru curajul său.

De exemplu:

“Dragul meu, probabil îţi place mult această emisiune. Când se va termina, ajută-mă te rog, să atârn perdelele în bucătărie. Sunt mică de statură și mi-e greu să ajung, iar tu ești atât de înalt.”

Când va de acord, spune-i: “Mulțumesc, dragul meu!”

Iar când va îndeplini ceea ce l-ai rugat, spune-i următoarele: “Ești atât de bun, ai făcut totul atât de repede. Mulțumesc că m-ai ajutat.”

Acest exemplu poate fi prezentat sub forma unui șablon pentru a solicita ajutorul:

1. Adresare blândă – dragă, iubitule, scumpule,etc.

2. Înțelegerea  – cuvintele de înțelegere că este ocupat, obosit sau pur și simplu nu vrea să o facă.

3. Explicarea cererii în detaliu. Asta înseamnă să nu vorbești cu expresii generale “Pregătește cina”, ci spune-i detaliat pentru cine, pentru ce masă (micul dejun, prânz etc.) și din ce să gătească.

4. Clarificarea sensului cererii. Explică-i de ce nu poți face asta singură (ai nevoie de timp, ai febră, nu te simți bine, trebuie să faci o baie, să răspunzi unui mesaj etc.).

5. Cuvinte de mulțumire. (e atât de plăcut, mulțumesc, ești un om bun, inteligent, puternic, m-ai susținut foarte mult etc.) Mulțumește des, indiferent dacă i-ai cerut ajutorul sau nu. Și chiar dacă a îndeplinit prost cererea – nu-l umili, nu-l critica.

Desigur, această comunicare nu va funcționa cu toți bărbații. Unii bărbați care intră în viața femeilor, sunt caracterizați de egoism extrem, de imaturitate și chiar de șovinism față de femei.

Dar există și alte exemple, când un bărbat activ, grijuliu, ce trăiește mai mulți ani cu o femeie nerecunoscătoare, își pierde interesul nu numai pentru ea, ci și pentru orice activitate în casă. Și într-o astfel de familie, deja nu mai are cine bate un cui în perete…

Dragi femei, fiţi blânde, feminine, iubitoare și recunoscătoare! Și fie ca în familiile voastre să predomine întotdeauna dragostea!

Sursa