3 tipuri de femei, pe care bărbaţii le doresc, însă se tem de ele…

Știu că unii bărbați sunt deranjați de conceptul “femeie puternică”. Adesea ei echivalează cuvântul “puternic” cu “independent” sau “integru” și sunt extrem de iritați. Cred că în spate se ascunde frica de a nu fi iubit, pentru că din definițiile acestor cuvinte, rezultă că femeia nu are nevoie bărbat. Însă nu este așa.

1. Femeia puternică

Este femeia care are un suport interior sau, altfel spus, un caracter puternic. Nu rău sau crud, ci anume puternic. Este femeia cu principii, convingeri și putere de voință care îi permit să facă față dificultăților vieții.

Cuvântul “puternic”, în același mod poate fi atribuit şi bărbaților, ceea ce nu înseamnă putere fizică. Omul puternic este cel care se ridică dacă s-a împiedicat sau a căzut. Întotdeauna se ridică. Orice s-ar întâmpla.

În acest sens, este bine ca bărbatul să aibă o femeie puternică alături. Pentru că ea nu va plânge dacă te vei îmbolnăvi, te va vindeca și va face tot ce depinde de ea. Nu te va cicăli că nu aduci bani în casă, atunci când îţi vei pierde jobul – ea va lucra singură. Va creşte copiii, indiferent dacă eşti plecat într-o călătorie de afaceri sau ești întotdeauna lângă ea.

Puterea nu are sex. Aceasta este o categorie universală.

2. Femeia independentă

Este expresia cea mai dureroasă pentru bărbaţi. De ce? Pentru că pe mulţi dintre ei îi afectează independența femeilor. Sau astfel percep ei acest cuvânt.

Femeia independentă pentru bărbat este un bonus suplimentar. Ea oricum stă ferm pe picioare. Ea nu va sta pe umerii tăi şi nu se va agăța de tine. Ea are ocupațiile sale. Nu-ţi va cere bani, pentru că are propriii bani. Va accepta darul, numai atunci când vei dori să o faci fericită – ea nu va vinde atitudinea față de tine pentru daruri. Poți fi sigur că dacă este cu tine, este pentru că te iubește și nu pentru că are nevoie bunurile tale.

Libertatea ei de alegere te sperie, însă ea îţi poate oferi încrederea că pentru această femeie tu ești cel mai bun.

3. Femeie integră 

Orice persoană matură psihologic ar trebui să fie integră. Asta nu înseamnă că nu ai nevoie de nimeni, înseamnă că eşti o personalitate completă. Eşti persoana care şi-a conștientizat complexele, şi-a cunoscut esența şi poate juca schimbând măștile uşor şi liber sau trăiești conștient fără măști. Eşti persoana care nu are nevoie de altă persoană pentru fericire.

O femeie integră, precum şi un bărbat integru, intră voluntar într-o relație. Ei aspiră împreună să simtă dragostea, să-şi descopere unele părți, dăruind și primind.

O femeie integră nu va fi dependentă de dragoste. Dacă te-a ales, atunci speră că împreună vă veţi simţi mai bine: nimeni pe nimeni nu va salva, vindeca sau urmări. Doar între persoanele integre este posibilă Iubirea

Autor: Lilia Akhremchik, antrenor, psiholog

Sursa